Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.

Υλικά:

Για 100 γρ. gomasio χρειάζεται

  • 1 κουτάλι αλάτι
  • 7 κουταλιές σουσάμι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τοστάρουμε το σουσάμι ελαφρά (να μην πικρίσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το αλάτι και μόλις έχει γίνει σαν πούδρα προσθέτουμε το σουσάμι και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να γίνουν σαν πούδρα όχι πολύ ψιλή (να λαδώνει λίγο). Είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως. Μπορούμε να το κρατήσουμε κλειστό σε ένα βάζο στο ψυγείο για μία εβδομάδα το πολύ.

Το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε γεύση  στις σαλάτες, τα λαχανικά και το ρύζι.

empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Βελουτέ με πατάτα, μανιτάρια και φουντούκι

Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
empty alt

Πατάτες baby με κόκκινη πιπεριά

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Ριζότο με ρόδι

Ένα πιάτο γρήγορο, γλυκό και ξεχωριστό στη γεύση και το χρώμα.
empty alt

Τραγανές πατάτες με σκόρδο και σάλτσα από αβοκάντο

Τραγανές πατάτες με σάλτσα από αβοκάντο, ένας νέος συνδυασμός που προστίθεται στην υγιεινή διατροφή.
Back To Top