Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.

Υλικά:

½ κιλό κουνουπίδι

400 γρ. σελινόριζα

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

30 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα

1 φακελάκι σαφράν

320 γρ. καλαμαράτα

3 κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το κουνουπίδι μαζί με 1/3 από τη σελινόριζα μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στην άκρη. Περνάμε στο μπλέντερ το κουνουπίδι με τη σελινόριζα, την κρέμα γάλακτος, τα φουντούκια, ελαιόλαδο όσο χρειάζεται, και το σαφράν. Ελέγχουμε την κρέμα από αλάτι και πιπέρι και την κρατάμε στην άκρη ζεστή σε ένα κατσαρολάκι. Ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα που έχει μείνει, τη στεγνώνουμε και την τηγανίζουμε μέσα στο ελαιόλαδο. Παίρνουμε το νερό από το κουνουπίδι και μέσα εκεί βράζουμε την καλαμαράτα. Τη σουρώνουμε και σε ένα τηγάνι τη σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι και προσθέτουμε και τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τα τσιπς από σελινόριζα.

 

empty alt

Κενέλ από τυρί quark και σάλτσα από φρούτα

Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε το δάσος, υπάρχουν στο ψυγείο σας οπότε αξιοποιήστε τα.
empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
Back To Top