Εύκολη | Μερίδες : 4 | 05.00-10.00 |
Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
Υλικά:
10 μελιτζάνες μικρές κομμένες στη μέση κατά μήκος
Χυμός από 1 λεμόνι
250 ml ελαιόλαδο
30 ml ξύδι μπαλσάμικο
2 γαρίφαλα
20 γρ. κουκουνάρι
20 γρ. σταφίδες
15 γρ. ζάχαρη
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Βάζουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί με την κομμένη μεριά προς τα πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 10-12 λεπτά μέχρι να σκουρύνουν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τα γαρίφαλα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη μαζί με το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατευουμε πολύ καλά ώστε να γίνει μια μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Αφήνουμε να κρυώσουν και να τραβήξουν τα αρώματα γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές. Σερβίρονται κρύες.