Μέτρια   Μερίδες : 20   12.31-15.00  

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.

Υλικά:

Για τη ζύμη

800 γρ. αλεύρι

500 ml νερό χλιαρό

50 γρ. μαγιά φρέσκια

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

100 ml ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

50 γρ. ρύζι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε αρχικά τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πολύ καλά τον κιμά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν όλα μαζί. Μόλις πιει όλα τα υγρά, ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρει 3-4 βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνεχίζουμε με τη ζύμη. Σε μία μπασίνα βάζουμε το νερό χλιαρό και προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώστε να έχουμε μία ζύμη η οποία να μη κολλάει στα χέρια μας. Ζυμώνουμε για λίγο και φτιάχνουμε τα πιροσκί αμέσως. Κόβουμε ομοιόμορφα κομμάτια ζύμης, αφού λαδώσουμε τα δάχτυλά μας, τα ανοίγουμε σε κύκλους και βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά από τη γέμιση. Τα κλείνουμε σαν βαρκούλα και μόλις είναι έτοιμα ζεσταίνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές.

empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Γαλοπούλα με σέλινο και πατάτες

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.
empty alt

Fusilli με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

Συνοδέψτε τα fusili με τα πιο νόστιμα υλικά: ανθότυρο, τοματίνια, κεφαλοτύρι...
empty alt

Σαλάτα με νουντλς χοιρινό και σόγια

Εξωτική σαλάτα με γευστική και χορταστική.
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top