Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
Υλικά:
- 400 γρ. φρέσκο σολομό κομμένο σε φέτες
- 3 αυγά
- 1 κ.σ. άνηθο τριμμένο
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο
- 10 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- ½ λίτρο μπεσαμέλ gluten free
Οδηγίες:
Παίρνουμε το σολομό, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και ψήνουμε πολύ καλά από τις 2 μεριές. Αλατοπιπερώνουμε, βγάζουμε το δέρμα και τα κόκαλα και τον περνάμε στο μίξερ να γίνει πουρές. Ανακατεύουμε μαζί με τη μπεσαμέλ και τα μυρωδικά. Χωρίζουμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα τους 3 κρόκους. Τα 3 ασπράδια τα χτυπάμε πολύ καλά. Βάζουμε το ασπράδι μέσα στο μείγμα με το σολομό και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και ψήνουμε στο φούρνο χωρίς να τον ανοίξουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.