Μέτρια | Μερίδες : 2 | 10.01-12.30 |
Η κλασική συνταγή πρωινού πειραγμένη και προσαρμοσμένη στα γούστα μας.
Υλικά:
2 φέτες ψωμί του τοστ
200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 κ.γ. βούτυρο
Για την κρέμα τυριού
150 γρ. μπεσαμέλ με λίγη καυτερή πιπεριά μέσα
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Οδηγίες:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε με το βούτυρο τις φέτες του τοστ και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε ύστερα το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μόλις κρυώσει, παίρνουμε τη μία φέτα, απλώνουμε από πάνω τη φέτα ζαμπόν και το τυρί και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού. Ζεσταίνουμε στη συνέχεια τη μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τα 100 γρ. γραβιέρα. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα ταψάκι, που έχουμε αλείψει πριν με λίγο βούτυρο, τοποθετούμε το τοστ και το σκεπάζουμε από πάνω με την κρέμα τυριού. Ρίχνουμε τέλος και τα υπόλοιπα 50 γρ. γραβιέρα. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να κάνει από πάνω το τυρί κρούστα.
Μπορούμε να κάνουμε και άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα αντί για το τυρί τριμμένο από πάνω, μπορούμε να βάλουμε ένα αυγό τηγανιτό (croque - madame).