Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Αυτή η γρήγορη συνταγή για δείπνο συνδυάζει γαρίδες με νιόκι, πέστο και αρακά σε μια κρεμώδη σάλτσα. Μη διστάσετε να αντικαταστήσετε τον αρακά με άλλα λαχανικά όπως το μπρόκολο ή τα σπαράγγια. Για λίγη spicy γεύση, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κόκκινο πιπέρι ή γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα για να ενισχύσουμε την αλμυρή γεύση.

Ενεργός χρόνος:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

20 λεπτά

Μερίδες:

4

 

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

340 gr συσκευασία νιόκι πατάτας ψυγείου

220 gr μεγάλες αποφλοιωμένες και αποφλοιωμένες ωμές γαρίδες (περίπου 8), στεγνές

1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα

1/3 φλιτζάνι μισό και μισό συν 2 κουταλιές της σούπας, χωρισμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1/4 φλιτζάνι πέστο βασιλικού

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα νιόκι, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν σε σημεία και να φουσκώσουν, 8 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Μην σκουπίσετε το τηγάνι.

Ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει εξωτερικά αλλά να γίνει διάφανο στο κέντρο, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα μπιζέλια, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα κρατημένα νιόκι, 1/3 φλιτζάνι μισό και μισό και πιπέρι. μαγειρέψτε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. ανακατεύουμε με το πέστο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μισή-μισή. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ρηχά μπολ.

 

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Θερμίδες 398, Λιπαρά 17g, Κορεσμένα Λιπαρά 4g, Χοληστερόλη 109mg, Υδατάνθρακες 41g, Συνολικά Σάκχαρα 4g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 20g, Φυτικές ίνες 3g, Νάτριο 531mg, Κάλιο 283mg

empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

Το πάρτι αρχίζει με γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια

Περιμένεις κόσμο για το Σαββατοκύριακο; Αντί να τους σερβίρεις κοκτέιλ, μπορείς να τους καλομάθεις κερνώντας τους μια σπιτική γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια.
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Πίτσα + tortilla = pizzadilla

  Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο.
empty alt

Στην κουζίνα με τον Brad Pitt

Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο… Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια...
empty alt

Ουίσκι με τόνικ: κάντε την έκπληξη

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό.
empty alt

Η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού λέγεται Panzanella

Η παντσανέλλα, που ονομάζεται επίσης πανσανέλα ή πανμόλε ή πανμόλο ή «ψωμί ενετζούπο», είναι ένα τυπικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας.
empty alt

Barbie Cocktail: μια συνταγή για να μπεις στον μεθυστικά ροζ κόσμο της

H Barbie έχει αυτή την εποχή την τιμητική της και σε κερνάει το κοκτέιλ της
Back To Top