Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.

Υλικά:

550 γρ. κουνουπίδι

70 γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες

35 γρ. αλεύρι

45 γρ. βούτυρο

1 λίτρο ζωμό κότας

Αλάτι

Πιπέρι

10 ml κρέμα γάλακτος

2 κρόκοι

Οδηγίες:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε κομμάτια και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε νερό με ξύδι. Κρατάμε περίπου 100 γρ. για το σερβίρισμα, τα κόβουμε πιο μικρά και τα βράζουμε ελάχιστα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πράσο ελαφρά. Προσθέτουμε ύστερα το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια και αφήνουμε να βράσει. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα προσέχοντας να μη κολλήσει. Τέλος προσθέτουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας αραιά. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε και πολτοποιούμε. Αφού έχουμε την σούπα έτοιμη χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στη σούπα μας ανακατεύοντας να πάρει βελούδινη υφή. Σερβίρουμε με τα κομματάκια κουνουπίδι που έχουμε κρατήσει.

empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Μύδια σωτέ με σκόρδο και αρωματικά

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 
empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
Back To Top