Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά). Από άποψη εμφάνισης τα νιόκι αυτής της συνταγής είναι σχεδόν όμοια με αυτά της πατάτας. Από άποψη γεύσης είναι εξίσου νόστιμα. Γίνονται απλά και γρήγορα και θα δώσουν μια ώθηση λαχανικών στο πιάτο σου. Δοκίμασέ τα και κάνε την έκπληξη.

Μπορείς να πειράξεις την παρακάτω εκδοχή αλλάζοντας τη σάλτσα μαρινάρας για μια σάλτσα αλφρέντο, πέστο, σάλτσα βότκας ή με σκέτα με βούτυρο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 φλ. κουνουπίδι ανακατεμένο με ρύζι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

2 κρόκους αυγών

1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα

1/3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου

Αλάτι

Σάλτσα μαρινάρας, ζεστή, για σερβίρισμα

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

gnokii

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζεις το κουνουπίδι με το ρύζι είτε στον ατμό ή το βράζεις σε κατσαρόλα με νερό. Τα αφήνεις να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια αφαιρείς όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. (Αυτό είναι σημαντικό!) Στη συνέχεια βάζεις το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ.

Λιώνεις τη μοτσαρέλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό – ή σε μπεν μαρί.

Ανακατεύεις τους κρόκους αυγού, την παρμεζάνα, το αλεύρι αμυγδάλου με το κουνουπίδι με ρύζι και στη συνέχεια αλατίζεις. Ρίχνεις στο μείγμα τη λιωμένη μοτσαρέλα. (Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να ενσωματώσετε πλήρως όλα τα συστατικά και να φτιάξεις μια ζύμη!)

Χωρίζεις τη ζύμη σε 4 μπάλες και τις βάζεις στο ψυγείο έως ότου σφίξουν, περίπου 10 λεπτά. Φτιάχνεις μακρόστενες «πλεξούδες» από κάθε μπάλα και κόβεις σε νιόκι κομμάτια κάθε «πλεξούδα». Πιέζεις απαλά ένα πιρούνι πάνω από κάθε gnocchi για να δημιουργήσεις αυλακώσεις.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα νιόκι 1 λεπτό. Στραγγίζεις αμέσως.

Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρα (ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας σου) και γαρνίρεις με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Επιπλέον μπορείτε να τα κάνετε τηγανιτά, σε φριτέζα κανονική ή αέρος αλλά και στο φούρνο με τυρί και κρέμα γάλακτος. Ή να τα μαγειρέψετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θα φτιάχνατε και τα νιόκι πατάτας.

 

empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Τι σημαίνει «ντεγκλασάρω»;

Όταν κάποιος «ντεγκλασάρει», όσο εντυπωσιακό ή εξειδικευμένο κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα κάνει κάτι απλό, που ίσως κάνεις κι εσύ ήδη (αλλά δεν το ξέρεις): Προσθέτει υγρό σε ένα ζεστό σκεύος, ώστε να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα όλα τα καραμελωμένα κομμάτια της τροφής που σοτάρει.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Γιατί δεν πρέπει να πετάς το νερό όπου έχεις βράσει τα ζυμαρικά

Κρύβει ένα από τα μυστικά επιτυχίας της μακαρονάδας σου.
empty alt

Μπρόκολο και κουνουπίδι σε γευστικές comfort food εκδοχές

Ίσως στο άκουσμα των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο να σκέφτεσαι μόνο υγιεινές συνταγές αδυνατίσματος με τα δύο αυτά λαχανικά να σερβίρονται βραστά ή στον ατμό ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στο γκριλ αλλά πάντα σκέτα! Όχι πια! Ακόμα κι αν είσαι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής (που και […]
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
Back To Top