Κατά τη διάρκεια των κυρίως γευμάτων, το έντονο αίσθημα πείνας, ειδικά σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί πολύωρη νηστεία, ο τρόπος που συνηθίζουμε να σερβίρουμε το φαγητό, καθώς και διάφοροι παράγοντες που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή μας, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση φαγητού και αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, […]

Κατά τη διάρκεια των κυρίως γευμάτων, το έντονο αίσθημα πείνας, ειδικά σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί πολύωρη νηστεία, ο τρόπος που συνηθίζουμε να σερβίρουμε το φαγητό, καθώς και διάφοροι παράγοντες που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή μας, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση φαγητού και αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, που μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σωματικό βάρος.

 

Ωστόσο, η υιοθέτηση ορισμένων συνηθειών για την ώρα του φαγητού, μπορεί να συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της πρόσληψης τροφής. Παρακάτω, θα δείτε μερικές από αυτές:

Ξεκινήστε το γεύμα σας με σαλάτα. Εκτός από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν τα λαχανικά, οι φυτικές τους ίνες συμβάλλουν στην επίτευξη υψηλότερου αισθήματος κορεσμού και θα σας βοηθήσουν να χορτάσετε καταναλώνοντας μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Περιορίστε τους διαθέσιμους «πειρασμούς». Σκεφτείτε πως εάν έχετε στη μέση του τραπεζιού ένα πιάτο με τυρί, ελιές ή άλλα συνοδευτικά, ή μια ολόκληρη φραντζόλα ψωμιού, είναι πιθανότερο να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτά. Επομένως, εάν θέλετε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με τυρί, σερβίρετε ένα μικρό κομμάτι στο πιάτο σας και φροντίστε να μην έχετε στο τραπέζι μεγάλη ποσότητα ψωμιού.

Καταναλώστε το γεύμα σας αργά. Το σήμα του κορεσμού χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να φτάσει στον εγκέφαλο. Συνεπώς, φροντίστε να απολαύσετε το φαγητό σας τρώγοντας αργά, ώστε να περάσει ο απαραίτητος χρόνος για να αντιληφθείτε ότι έχετε χορτάσει.

Κλείστε την τηλεόραση. Η παρακολούθηση τηλεόρασης κατά τη διάρκεια του γεύματος μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από το φαγητό, οδηγώντας σε ασυναίσθητη κατανάλωση τροφής. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τη χρήση υπολογιστή, tablet ή κινητού τηλεφώνου.

Πηγή: neadiatrofis.gr

empty alt

Επικίνδυνες οι διατροφικές συνήθειες των νέων

Mε ψωμί, σνακ, αλλαντικά, αναψυκτικά και τηγανητές πατάτες, διατρέφονται οι νέοι ηλικίας 17-29 ετών στην Ελλαδα, αποκλείοντας τα φρούτα και λαχανικά, Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ερευνών Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Mediterranean College, σε...
empty alt

Ποια τρόφιμα μπορούμε να καταναλώσουμε μετά την ημερομηνία λήξης τους;

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους σχολαστικούς, που πετούν μια τροφή στα σκουπίδια δευτερόλεπτα αφού παρέλθει η ημερομηνία λήξης της.
empty alt

Σπαράγγια: Γκουρμέ αδυναμία ή απλώς απαραίτητα για την υγεία;

Τα έχεις δοκιμάσει από τα χεράκια σεφ σε εστιατόριο και τα λάτρεψες. Σκέφτηκες να τα φτιάξεις και μόνη σου αλλά τόσο η τιμή τους όσο και η άγνοιά σου για το πώς θα τα φτιάξεις, σε απομάκρυνε από το αρχικό πλάνο.
empty alt

Είναι πράσινο και καίει αλλά τι είναι στα αλήθεια το Wasabi;

  Ανακαλύψτε τι κάνει αυτό το συνοδευτικό του σούσι τόσο μοναδικό, κι επιπλέον θα πάρετε συμβουλές για την αγορά του και τις συνταγές με αυτόν τον σούπερ-αρωματικό συγγενή του χρένου και του σιναπιού.
empty alt

Το πεπόνι είναι στα καλύτερά του αυτήν εποχή

Η γλυκιά σάρκα του πεπονιού είναι συνήθως κιτρινο-πορτοκαλί έως ανοιχτή πράσινη ανάλογα με την ποικιλία του, ενώ η φλούδα του έχει λευκό-κίτρινο τόνο.
empty alt

Μπανάνα – ένα φρούτο απολαυστικό και ωφέλιμο

Οι μπανάνες περιέχουν πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά και δικαιολογημένα είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα των παιδιών.
empty alt

5 φρούτα που είναι ιδανικά για το πρωινό σου γεύμα

Το πρωινό είναι αναμφίβολα το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και όταν αυτό είναι πλούσιο σε φρούτα, μπορούμε να επωφεληθούμε με δεκάδες τρόπους.
empty alt

Το FDA επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό ότι το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη

Σύμφωνα  με το FDA οι παραγωγοί τροφίμων μπορούν να διαφημίσουν με ασφάλεια ότι η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2  – με ορισμένες προειδοποιήσεις.
Back To Top