Ένα αυγό την ημέρα όχι μόνο δεν ανεβάζει επικίνδυνα τη χοληστερίνη αλλά μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Heart.

Ένα αυγό την ημέρα όχι μόνο δεν ανεβάζει επικίνδυνα τη χοληστερίνη αλλά μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Heart.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, αφού μελέτησαν τα στοιχεία 416.213 ανθρώπων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε μέχρι ένα αυγό τη μέρα διατρέχουν 26% χαμηλότερο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού, 28% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από αιμορραγικό εγκεφαλικό και 18% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακό νόσημα.

Επιπλέον, όσοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 5,32 αυγά την εβδομάδα διατρέχουν 12% μικρότερο κίνδυνο ισχαιμικού καρδιακού επεισοδίου σε σχέση με εκείνους που τρώνε περίπου 2 αυγά την εβδομάδα.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στη μέτρια κατανάλωση αυγού (μέχρι ένα την ημέρα) και τη χαμηλότερη συχνότητα καρδιακού επεισοδίου», κατέληξαν οι ερευνητές.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ευρήματα, ο Tim Chico, καθηγητής καρδιαγγειακής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, είπε: «Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διακρίνουμε το ρόλο που παίζει κάθε ένα στοιχείο της διατροφής μας στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ασθένειας. Είναι λοιπόν σημαντικό να τονίσουμε ότι το παραπάνω συμπέρασμα δεν αποδεικνύει πως η κατανάλωση αυγών προστατεύει από αυτές τις παθήσεις, καθώς μπορεί να υπάρχουν και άλλες διαφορές στους ανθρώπους που τρώνε περισσότερα αυγά οι οποίες οδηγούν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Από την άλλη, η Nita Forouhi, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, είπε πως «το μήνυμα που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτή τη μεγάλη μελέτη στην Κίνα είναι ότι ένα αυγό την ημέρα δεν συνδέεται με ανεβασμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων, ενδέχεται μάλιστα να έχει ακόμα και οφέλη για την υγεία».

empty alt

Μπορεί η σωστή διατροφή να βοηθήσει τους μικρούς μαθητές να γίνουν καλύτεροι στην ανάγνωση;

Στο Πανεπιστήμιο του Gothenburg, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μελέτη σε παιδιά ηλικίας 9 και 10 ετών και φάνηκε ότι τα καλά πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, κυρίως ωμέγα 3, βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν βέλτιστες δεξιότητες ανάγνωσης.
empty alt

Ωμά vs Αποξηραμένα

Βρίσκεσαι στο σούπερ μάρκετ. Από τη μια τα φρέσκα φρούτα, δελεαστικά τακτοποιημένα. Από την άλλη, ράφια γεμάτα συσκευασίες αποξηραμένων φρούτων σε σακουλάκια.
empty alt

Το θρεπτικό συστατικό που κάνει το μυαλό πιο δυνατό

Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, δείχνει πως τα επίπεδα σιδήρου και η φυσική κατάσταση των φοιτητών, μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή τους στα μαθήματα.
empty alt

Πόση ώρα μπορούμε να αφήσουμε με ασφάλεια το φαγητό στον ήλιο;

Τώρα το καλοκαίρι δεν είναι μόνο η επιδερμίδα μας που υποφέρει κάτω από τον καυτό ήλιο, αλλά και το φαγητό μας, που αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι το χειμώνα, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.
empty alt

Σύκο – το απόλυτο αυγουστιάτικο φρούτο!

Το επιστημονικό όνομα για το σύκο είναι το Ficus carica. Το σχήμα του λένε ότι θυμίζει δάκρυ, αλλά εγώ θα έλεγα μάλλον ότι μοιάζει με μια σταγόνα υπέρτατης απόλαυσης.
empty alt

Με τη ΓΙΩΤΗΣ ζαχαροπλάθουμε για καλό σκοπό και στηρίζουμε τo Μαζί για το Παιδί

Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ,με τη νέα της πρωτοβουλία «Ζαχαροπλάθουμε για καλό σκοπό»,προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει σε μία δράση που συνδυάζει την αγάπη για τη ζαχαροπλαστική και την τέχνη, με την κοινωνική προσφορά.  
empty alt

10 οφέλη που προσφέρει το γκρέιπφρουτ στην υγεία μας

Πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, μπορεί να ωφελήσει την καρδιά και το ανοσοποιητικό σας σύστημα και πολλά άλλα
empty alt

Οι 5 καλύτερες επιλογές πρωινού για μαθητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Γιατί η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται και στις εξετάσεις
Back To Top