Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις.

Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις. Σωστά; Λάθος!

Μια έρευνα που διεξήχθη από τη Βασιλική Κοινότητα Ιατρικής κατέληξε στο ότι κάθε φορά που ξεφλουδίζουμε τα φρούτα μας είναι σαν να πετάμε στα σκουπίδια το πιο θρεπτικό τους κομμάτι!

Ο λόγος, απλός: Η φλούδα των φρούτων έχει μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας από ό,τι η σάρκα καθώς είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδεις ουσίες, θρεπτικά συστατικά, αντιβακτηριακά στοιχεία, οξέα πέψης, πολλές ίνες.

Μα, τι πετούσαμε τόσα χρόνια; Απίστευτο!

Προλαβαίνω την επόμενη σκέψη σου και σου λέω ότι για να μπορούμε να τρώμε τις φλούδες όπως μας προτείνουν οι επιστήμονες, τα φρούτα μας πρέπει να είναι βιολογικά και απολύτως ασφαλή. Εννοείται ότι τα πλένουμε πολύ προσεκτικά.

Δες παρακάτω ποιων φρούτων τις φλούδες μπορείς να τρως, και δεν το ήξερες:

Kiwi: Η φλούδα του έχει τρεις φορές πιο πολλά αντιοξειδωτικά από τη σάρκα του ενώ έχει και αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες.

Μπανάνα: Η φλούδα της έχει πολλά αντιοξειδωτικά, ωφέλιμα για την όραση, και υψηλά ποσοστά σεροτονίνης, η οποία βελτιώνει τη διάθεση και μετριάζει τα προβλήματα υγείας. Ναι, δεν τρώγεται, είναι σκληρή. Βάλτην στο μούλτι να την κάνεις σκόνη.

Πορτοκάλι: Η φλούδα του είναι γεμάτη αντιοξειδωτικές ουσίες που μειώνουν τη χοληστερίνη, 20 φορές περισσότερες από ό,τι έχει η σάρκα του! Μπορείς να αποξηραίνεις τις φλούδες και μετά να τις κάνεις σκόνη, που θα πασπαλίζεις στα φαγητά και τα επιδόρπιά σου.

Φλούδες, και όχι φρούδες, ελπίδες να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας!

empty alt

Τι να πίνεις για να έχεις μνήμη ελέφαντα

  Τώρα τελευταία η μνήμη σου σε απατά. Πολλές φορές, δεν θυμάσαι τι έφαγες χθες, όπως λέμε χαρακτηριστικά και ουδόλλως τυχαία.
empty alt

Το μυστικό για ασυναγώνιστα λαχανικά τουρσί

Ίσως ακούγεται απλό το να κάνεις ένα λαχανικό τουρσί, για να απογειώσεις όμως το αποτέλεσμα μπορείς να δοκιμάσεις τη συμβουλή που δίνει ο Mark Bittman στο βιβλίο του «How to Cook»: να ξεκινήσεις τη διαδικασία ψήνοντας το λαχανικό.
empty alt

Αγαπάς τις πατάτες; Σου έχουμε καλά νέα!

Μπορεί να έχουν βγάλει κακό όνομα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες (τους οποίους, να σημειώσουμε, το σώμα μας χρειάζεται για να λειτουργήσει).
empty alt

Μμμμμ μαστίχα – η πιο καλοκαιρινή απόλαυση έχει πολλά οφέλη

  Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
empty alt

Σύκο – το απόλυτο αυγουστιάτικο φρούτο!

Το επιστημονικό όνομα για το σύκο είναι το Ficus carica. Το σχήμα του λένε ότι θυμίζει δάκρυ, αλλά εγώ θα έλεγα μάλλον ότι μοιάζει με μια σταγόνα υπέρτατης απόλαυσης.
empty alt

Πώς να χρησιμοποιήσετε το salad dressing όταν κάνετε δίαιτα

  Ό,τι βάζετε στη σαλάτα σας είναι σημαντικό. Εδώ θα μάθετε τι πρέπει να προσέξετε και πώς να χρησιμοποιείτε το dressing στις σαλάτες για να τις απολαμβάνετε πραγματικά.
empty alt

Διατροφή για την ψυχή: οι 10 πιο «αντικαταθλιπτικές» τροφές

Μεταξύ όλων των στρατηγικών για τη διασφάλιση της ψυχικής μου υγείας, η κατανάλωση των σωστών τροφών είναι η πιο σημαντική (σε συνδυασμό με επαρκή ύπνο).
empty alt

Οφέλη της πρωινής θεραπείας με νερό που μπορεί να μη γνώριζες ήδη

Συνήθως, όλοι βιάζονται να πιούν νερό όταν κάνει ζέστη έξω ή όταν είναι σωματικά δραστήριοι. Αυτές είναι καλές στιγμές για να πιείτε νερό, αλλά η καλύτερη ώρα και αυτή που χάνουν οι περισσότεροι είναι το πρωί. Να είναι δηλαδή το πρώτο πράγμα το πρωί, με άδειο στομάχι.
Back To Top