Το νέο βιβλίο της Άννας Μαρίας Παπίρη «Η δίαιτα…αλλιώς!» πρόκειται για μια βίβλο διατροφής, που θα σε πείσει ότι πρέπει να επιλέγεις μεσογειακά ενώ παράλληλα θα σου δώσει όλα τα απαραίτητα tips για να καταφέρεις να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος.

Το νέο βιβλίο της Άννας Μαρίας Παπίρη «Η δίαιτα…αλλιώς!» πρόκειται για μια βίβλο διατροφής, που θα σε πείσει ότι πρέπει να επιλέγεις μεσογειακά ενώ παράλληλα θα σου δώσει όλα τα απαραίτητα tips για να καταφέρεις να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος.

 

Έχω ήδη γράψει για τα 10 μοναδικά σνακ για πριν τον ύπνο και είπα να μη μιλήσω διεξοδικά και για άλλα θέματα που πραγματεύεται το συγκεκριμενο βιβλίο – γιατί είναι άπειρα-, ε δε μπόρεσα να αντισταθώ. Βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι και θέλω να το μοιραστώ. Αφορά το πόση πρωτεΐνη πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά. Πραγματικά δε γνώριζα αυτές τις πληροφορίες!

Όπως διαβάζω, οι ειδικοί συνιστούν ημερήσια πρόσληψη μεταξύ 0,5 και 1 γραμμαρίου πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Αυτό σημαίνει 70-140 γρ. την ημέρα για μια γυναίκα 63,5 κιλών. Η Άννα Μαρία Παπίρη, τονίζει ότι αν είσαι πολύ δραστήρια καλό είναι να κινηθείς στα υψηλά επίπεδα, ενώ αν προσπαθείς να χάσεις βάρος στα χαμηλά. Αν ισχύουν και τα δύο, φρόντισε να βρίσκεσαι κάπου στη μέση, δηλαδή περίπου 130 γρ.

Πότε όμως και πως; Η πρόσληψη των 30 γρ. από αυτά, είναι σημαντικό να γίνεται μέσα από το πρωινό. Μετά τη νυχτερινή νηστεία, ο οργανισμός σου λειτουργεί χωρίς αποθέματα και μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί μυικό ιστό για ανεφοδιασμό, σε περίπτωση που δεν αναπληρώσεις άμεσα την πρωτεΐνη. Την ίδια στιγμή, έχει αποδειχτεί από μελέτες ότι το πλούσιο σε πρωτεΐνη πρωινό, μειώνει την πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Και προσοχή! Δεν είναι όλες οι πρωτεΐνες ίδιας αξίας:

– Η πρωτεΐνη που βρίσκεται σε ξηρούς καρπούς, προϊόντα ολικής άλεσης και λαχανικά θεωρητικά είναι χρήσιμη, στην πραγματικότητα ωστόσο δεν περιλαμβάνει και τα 9 από τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα για να συνθέσει μυικό ιστό. Το είδος της πρωτεΐνης που έχει τέτοιες ιδιότητες ονομάζεται πλήρης πρωτεΐνη και είναι ουσιαστικά ζωικής προελεύσεως.

– Ό,τι καλύτερο για επίπεδη κοιλιά είναι το λευκό κοτόπουλο ή η γαλοπούλα (χωρίς πέτσα), τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, το ψαρονέφρι και το άπαχο βοδινό. Όλα αυτά έχουν μόλις 1-3 γρ. λίπους και 50 θερμίδες.

 

Το βιβλίο «Η δίαιτα…αλλιώς!» κυκλοφορεί απο τις  Εκδόσεις Οξύ

Μαριέτα Χριστοπούλου

empty alt

Επικίνδυνες οι διατροφικές συνήθειες των νέων

Mε ψωμί, σνακ, αλλαντικά, αναψυκτικά και τηγανητές πατάτες, διατρέφονται οι νέοι ηλικίας 17-29 ετών στην Ελλαδα, αποκλείοντας τα φρούτα και λαχανικά, Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ερευνών Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Mediterranean College, σε...
empty alt

Ποια τρόφιμα μπορούμε να καταναλώσουμε μετά την ημερομηνία λήξης τους;

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους σχολαστικούς, που πετούν μια τροφή στα σκουπίδια δευτερόλεπτα αφού παρέλθει η ημερομηνία λήξης της.
empty alt

Σπαράγγια: Γκουρμέ αδυναμία ή απλώς απαραίτητα για την υγεία;

Τα έχεις δοκιμάσει από τα χεράκια σεφ σε εστιατόριο και τα λάτρεψες. Σκέφτηκες να τα φτιάξεις και μόνη σου αλλά τόσο η τιμή τους όσο και η άγνοιά σου για το πώς θα τα φτιάξεις, σε απομάκρυνε από το αρχικό πλάνο.
empty alt

Είναι πράσινο και καίει αλλά τι είναι στα αλήθεια το Wasabi;

  Ανακαλύψτε τι κάνει αυτό το συνοδευτικό του σούσι τόσο μοναδικό, κι επιπλέον θα πάρετε συμβουλές για την αγορά του και τις συνταγές με αυτόν τον σούπερ-αρωματικό συγγενή του χρένου και του σιναπιού.
empty alt

Το πεπόνι είναι στα καλύτερά του αυτήν εποχή

Η γλυκιά σάρκα του πεπονιού είναι συνήθως κιτρινο-πορτοκαλί έως ανοιχτή πράσινη ανάλογα με την ποικιλία του, ενώ η φλούδα του έχει λευκό-κίτρινο τόνο.
empty alt

Μπανάνα – ένα φρούτο απολαυστικό και ωφέλιμο

Οι μπανάνες περιέχουν πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά και δικαιολογημένα είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα των παιδιών.
empty alt

5 φρούτα που είναι ιδανικά για το πρωινό σου γεύμα

Το πρωινό είναι αναμφίβολα το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και όταν αυτό είναι πλούσιο σε φρούτα, μπορούμε να επωφεληθούμε με δεκάδες τρόπους.
empty alt

Το FDA επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό ότι το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη

Σύμφωνα  με το FDA οι παραγωγοί τροφίμων μπορούν να διαφημίσουν με ασφάλεια ότι η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2  – με ορισμένες προειδοποιήσεις.
Back To Top