«Πιστεύετε ότι οι Vegan τρώνε μόνο μαρούλια; Ετοιμαστείτε για μια ευχάριστη έκπληξη!». Μας ιντριγκάρει το σλόγκαν του 1ου Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι οι μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από τη διατροφή των βίγκανς και […]

«Πιστεύετε ότι οι Vegan τρώνε μόνο μαρούλια; Ετοιμαστείτε για μια ευχάριστη έκπληξη!». Μας ιντριγκάρει το σλόγκαν του 1ου Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι οι μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από τη διατροφή των βίγκανς και των χορτοφάγων. Σίγουρα κι εσύ έχεις ακούσει πολλά και τελικά ούτε που κατάλαβες τι ισχύει. Και επέστρεψες στην μπριζόλα σου.

«Οι γεύσεις που απολαμβάνει ένας βίγκαν δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτές που τρώνε οι οπαδοί του κρέατος», λένε.

Πάμε στο Φεστιβάλ για να δούμε εάν αληθεύει και να έρθουμε σε επαφή με τα φαγητά και τα γλυκά των βίγκανς μέσα από μια σειρά χορτοφαγικών εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων και εταιρειών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «το φαγητό είναι μια μεγάλη απόλαυση. Αν οι βίγκανς δεν έβρισκαν φαγητά που να συναγωνίζονται επάξια, ή και να ξεπερνούν, σε γεύση το κρέας, δύσκολα θα παρέμεναν βίγκανς».
Και αυτό έχει πράγματι μια λογική βάση.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, ομιλίες και workshops, ένα 2ωρο σεμινάριο ταρατσόκηπου (αν θέλεις να καλλιεργήσεις τα δικά σου λαχανικά στον κήπο ή το μπαλκόνι σου), ενώ ο σεφ Νίκος Γαϊτάνος θα παρασκευάσει πιάτα με φυτικό «μοσχάρι», «κοτόπουλο» και «μπέικον». Αυτό κι αν μας ιντριγκάρει να το δούμε!

Πληροφορίες:
-1ο Φεστιβάλ Vegan και Nηστίσιμων Γεύσεων
-8-9 Απριλίου
-Αττικό Φυτωριακό Πάρκο στο Κορωπί
-Η είσοδος είναι δωρεάν

empty alt

Ραβιόλια εμπνευσμένα από το Star Wars

Ήταν αναμενόμενο. Με αφορμή την πρόσφατη πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας Star Wars (Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi), μια αμερικανική πιτσαρία στο Όστιν του Τέξας, σέρβιρε ραβιόλια στο σχήμα του Άστρου του Θανάτου (Death Star), τα οποία μάλιστα κάποιος μπορούσε να συνοδεύσει με ποτά εμπνευσμένα από...
empty alt

Να το κόλπο για να βγαίνει εύκολα η κέτσαπ από το μπουκάλι

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να εκνευρίζεσαι όταν έπειτα από πολλαπλά τραντάγματα του μπουκαλιού της κέτσαπ, το περιεχόμενο δεν λέει να πέσει με τίποτα! Αυτό που πιθανόν αγνοείς, είναι ότι επιστήμονες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα νέο πολύ ολισθηρό υλικό επίστρωσης, το...
empty alt

Πώς μπορείς να κάνεις πρόταση γάμου με ένα αβοκάντο

Είναι γνωστό ότι το αβοκάντο γνωρίζει μεγάλες δόξες διεθνώς, αλλά πλέον η υπόθεση φαίνεται να… έχει ξεφεύγει. Γιατί η νέα τάση που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο είναι να κάνεις πρόταση γάμου με ένα αβοκάντο! Όχι, δεν πρόκειται για φάρσα: ο ερωτευμένος, αφού κόψει στα δύο το...
empty alt

H Barilla ενώνει τις δυνάμεις της με τον Roger Federer

Στο νέο διαφημιστικό της Barilla, που προβάλλεται ήδη σε 40 χώρες, ο καταξιωμένος πρωταθλητής του τένις Roger Federer συμμετέχει σε έναν «αγώνα μαγειρικής» με το βραβευμένο με Michelin Star σεφ Davide Oldani, με στόχο να ετοιμάσουν ένα πιάτο σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα υπό τους ήχους του Ζορμπά.
empty alt

Πέντε σημαντικοί λόγοι να μαγειρέψεις στον ατμό!

Οι περισσότεροι από εμάς από τη μία αναζητούμε την υγιεινή διατροφή, με πολλά λαχανικά, άπαχο κρέας και λίγα λίπη.
empty alt

Εμφιαλωμένο νερό που έχει γεύση κρασιού

Μια εταιρεία έκανε κυριολεκτικά το θαύμα της, μετατρέποντας το νερό σε οίνο. Το προϊόν με την εμπορική ονομασία O.Vine, το οποίο χαρακτηρίζεται «νερό κρασιού», φτιάχνεται από εκχύλισμα φλούδας και σπόρων σταφυλιού που περισσεύουν μετά τη διαδικασία παρασκευής κρασιού και που, διαφορετικά, θα...
empty alt

Γίνε κι εσύ Master of Dinner με την Barilla, τον Πάνου Ιωαννίδη & την ομάδα του!

Τι είναι αυτό που κάνει ένα δείπνο μοναδικό; Σίγουρα τα εντυπωσιακά και νόστιμα πιάτα αλλά είναι αυτό αρκετό; Ποιο είναι το κατάλληλο κρασί για το μενού; Πως θα ετοιμάσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την περίσταση; Εάν έχεις όλες αυτές τις απορίες, τώρα η Barilla είναι εδώ για […]
empty alt

Ηπειρώτικο Στραγγιστό γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
Back To Top