Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.

Και τα εκατομμύρια τόνοι φαγητού που πετιούνται στα σκουπίδια δεν συμβάλλουν μόνο στην παραγωγή μεθανίου που καταστρέφει το περιβάλλον αλλά γεμίζουν και τις χωματερές, την ώρα που χιλιάδες κόσμου δεν έχει να φάει ούτε τα στοιχειώδη.

Αυτό το πρόβλημα θέλησε να λύσει μία ομάδα ανθρώπων στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ και έφτιαξαν παγωτό από υλικά που θα κατέληγαν στο σκουπιδοτενεκέ!

Η εταιρεία Salt & Straw συνεργάστηκε με την ΜΚΟ Urban Gleaners και δημιούργησαν ένα limited edition μενού παγωτών που φαίνεται (και είναι σύμφωνα με όσους το δοκίμασαν) πεντανόστιμο.

Τα υλικά συλλέγονται από την Urban Gleaners από εστιατόρια, μανάβικα, σούπερ μάρκετ, κλπ και είναι τρόφιμα που σε άλλη περίπτωση θα πετιούνταν. Η συλλογή γίνεται στην Νέα Υόρκη, το Πόρτλαντ και το Σαν Φρανσίσκο και για αυτό οι γεύσεις παγωτού που τελικά παράγονται έχουν κάτι από τον τόπο τους. Για παράδειγμα, λόγω της αγροτικής παραγωγής της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο σερβίρονται διάφορες γεύσεις εσπεριδοειδών.

Βέβαια, πολλές φορές οι γεύσεις προκύπτουν ανάλογα και με τα διαθέσιμα υλικά. Π.χ. η Urban Gleaners απέκτησε μία τεράστια ποσότητα ψωμιού. Αποτέλεσμα; Η γεύση «ψημένη μπαγκέτα με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα»!

Θα το δοκίμαζες;

empty alt

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει!

Το 1ο Athens Street Food Festival που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο είχε γίνει talk of the town, με πάνω από 40.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας και κέρδισε επάξια μια θέση στα βασικά φεστιβάλ της πόλης μας, δημιουργώντας παράλληλα ένα ολόκληρο ρεύμα υπέρ του street food! Φέτος, το […]
empty alt

Spaghetti donuts: Τα νέα αγαπημένα των food bloggers

Λίγο τα social media, λίγο η κρίση, οι εστιάτορες ανά τον κόσμο στίβουν το κεφάλι τους για να βρουν πρωτότυπες ιδέες και να προσελκύσουν πελατεία.
empty alt

Το ελαιόλαδο σε βοηθάει να μη γίνεις…χρυσόψαρο!

Το λένε και «ελληνικό χρυσάφι». Είναι το ελαιόλαδο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που έχει πολλές φορές αναγνωριστεί για τη συμβολή της στην καλή υγεία του οργανισμού.
empty alt

Διαγωνισμός: Σχεδίασε ένα χώρο εστίασης

Μετά το πρόγραμμα «ROOM18: Το Νέο Αστικό Ξενοδοχείο» (2016) η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής Δομές προκήρυξε έναν Διεθνή Διαγωνισμού Σχεδιασμού με αντικείμενο το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου εστίασης για 8 άτομα, εμβαδού 24-30μ2.
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

Καφές ή κρασί; Αυτό το ποτό συνδυάζει και τα δύο μαζί

Κάποιες μέρες που βγαίνεις βόλτα με φίλους, δεν ξέρεις τι να παραγγείλεις: Η ώρα σε εμπνέει και για καφέ και για κρασί.
empty alt

Η «επανάσταση» στο τοστ ξεκινά με Adoro Creamy Gouda!

Back to school σημαίνει, μεταξύ άλλων, και back to… τοστάκι! Το πιο υγιεινό και γρήγορο γεύμα, που συνοδεύει μικρούς και μεγάλους, όλη μέρα, από το πρωινό ως τη βραδινή μελέτη, είναι ιδιαίτερα νόστιμο και θρεπτικό όταν γίνεται με Adoro Creamy Gouda, αφού για κάθε φέτα 30 γραμμαρίων […]
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος: 80 χρόνια και του πουλιού το γάλα

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, 80 χρόνια τώρα, αναζητά με μεράκι τα πιο εκλεκτά προϊόντα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και μοιράζεται με όλους όσοι την εμπιστεύονται καθημερινά, την ίδια αγάπη για ποιότητα, ποικιλία και ανώτερη γεύση.
Back To Top