Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 20196, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν».

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 20196, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Εταιρική Υπευθυνότητα: Περιβάλλον ώρα μηδέν». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Ζone και ήταν ανοιχτή στο κοινό με live streaming μετάδοση.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Τσαούσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αριστείων 2019, κ. Υβέτ Κοσμετάτου η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όταν πέρυσι τέτοια εποχή ξεκινήσαμε να συζητάμε για δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας με αντικείμενο το περιβάλλον, μας ανησύχησε το γεγονός ότι ο κόσμος, άτομα όλων των ηλικιών, δεν έβλεπαν το περιβάλλον ως θέμα που τους απασχολεί άμεσα ή που θα τους απασχολήσει στα επόμενα χρόνια».

Συνομίλησαν εκπρόσωποι από διαφορετικά πεδία – ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι ερευνητικών φορέων αλλά και φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς, επιχειρήσεις, καθώς και από το κίνημα Fridays For Future Greece:

o Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ΜΠΟΡΟΥΜΕ
o Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη
o Κίμων Μαλαταράς Senior Director, Corporate Responsibility & Internal Communication, Τράπεζα Πειραιώς
o Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Διευθυντής, Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
o Γιώργος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Ωκεανογραφίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Μέλος Τιμητικής Επιτροπής Αριστείων 2019
o Μαρία Παπαθεοδώρου, Μαθήτρια Λυκείου, Εκπρόσωπος Fridays for Future Greece
o Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η συζήτηση, καλύπτοντας πολλές διαφορετικές οπτικές και θέσεις, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και παραγωγική και οι συνομιλητές μοιράστηκαν την εμπειρία, το όραμα και τους προβληματισμούς τους για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Οι συνομιλητές συμφωνήσαν ότι δυστυχώς πλέον βρισκόμαστε εν μέσω κλιματικής κρίσης και ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής έπρεπε να έχει τοποθετηθεί στην agenda όλων ουσιαστικά και αποτελεσματικά τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν.

Η άμεση κινητοποίηση όλων ανεξαιρέτως, κυρίως πολιτικών και επιχειρήσεων, αλλά και κάθε άλλου φορέα, οργάνωσης, ιδρύματος και του κάθε ενός από εμάς, ως υπεύθυνου πολίτη, αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ακόμα, τονίστηκε η ανάγκη αλλά και η αποτελεσματικότητα που φέρνουν οι συνέργειες και η συνεργασία.

Τα Αριστεία 2019 πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN GR) και η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας είναι οι Antenna, Cosmote, Panadol, ΣΚΑΪ, Vodafone (Αρωγοί), Alpha Bank, Coca Cola 3E, Eurobank, Praxia Bank, STAR, Stoiximan (Επίκουροι), AB Βασιλόπουλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ARLA, IKEA, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ (Υποστηρικτές). Xορηγοί κλαδικής επικοινωνίας είναι οι Όμιλοι Boussias Communications & Direction Εκδοτική.

empty alt

Το λίφτινγκ της φύσης

Τα σημάδια του γήρατος μειώνουν ορισμένα πράσινα λαχανικά χάρη σε μια ουσία που περιέχουν και υπάρχει σε αφθονία στο μπρόκολο, το λάχανο, το αβοκάντο, το αγγούρι, τα φασόλια σόγιας και σε άλλα λαχανικά.
empty alt

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει!

Το 1ο Athens Street Food Festival που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο είχε γίνει talk of the town, με πάνω από 40.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας και κέρδισε επάξια μια θέση στα βασικά φεστιβάλ της πόλης μας, δημιουργώντας παράλληλα ένα ολόκληρο ρεύμα υπέρ του street food! Φέτος, το […]
empty alt

Η μεσογειακή διατροφή κάνει την «καλή» χοληστερίνη… καλύτερη

Ζούμε στη Μεσόγειο, τρεφόμαστε από τα πιο ζηλευτά φρούτα και λαχανικά και σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα εκθειάζει τα οφέλη της συγκεκριμένης διατροφής.
empty alt

Να το κόλπο για να βγαίνει εύκολα η κέτσαπ από το μπουκάλι

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να εκνευρίζεσαι όταν έπειτα από πολλαπλά τραντάγματα του μπουκαλιού της κέτσαπ, το περιεχόμενο δεν λέει να πέσει με τίποτα! Αυτό που πιθανόν αγνοείς, είναι ότι επιστήμονες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα νέο πολύ ολισθηρό υλικό επίστρωσης, το...
empty alt

Οι τάρτες που φτιάχνει μια Γερμανίδα είναι τόσο όμορφες, που κάποιος θα δίσταζε να τις φάει

Για τη Γερμανίδα εικαστικό, φωτογράφο και ζαχαροπλάστη Karin Pfeiff Boscheck, τα γλυκά δεν είναι απλώς νόστιμες δημιουργίες αλλά βρώσιμα έργα τέχνης.
empty alt

Καφές ή κρασί; Αυτό το ποτό συνδυάζει και τα δύο μαζί

Κάποιες μέρες που βγαίνεις βόλτα με φίλους, δεν ξέρεις τι να παραγγείλεις: Η ώρα σε εμπνέει και για καφέ και για κρασί.
empty alt

Μια σειρά αντικειμένων κουζίνας που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Βαλεντίνο!

Καθώς, όπως λένε, ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το γαλλικό brand Le Creuset λανσάρισε ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου μια σειρά από είδη κουζίνας με άκρως ρομαντική διάθεση και ευρηματικό design.
empty alt

Barilla Pesto alla Genovese… και έγινε!

Η σάλτσα Barilla Pesto alla Genovese, με την υπογραφή της κορυφαίας εταιρείας ζυμαρικών στον κόσμο, μετέφερε μια μοναδική γευστική εμπειρία δημιουργίας, αποκάλυψης και απόλαυσης στους επισκέπτες του Golden Hall.
Back To Top