Αν απολαμβάνεις τα αβοκάντο, ξέρεις πολύ καλά ότι ο μεγαλύτερος μπελάς κατά την προετοιμασία τους για το φαγητό είναι η αφαίρεση του πυρήνα.

Αν απολαμβάνεις τα αβοκάντο, ξέρεις πολύ καλά ότι ο μεγαλύτερος μπελάς κατά την προετοιμασία τους για το φαγητό είναι η αφαίρεση του πυρήνα. Πλέον όμως μπορείς να αποφύγεις αυτή την ταλαιπωρία, καθώς κυκλοφόρησαν τα πρώτα αβοκάντο χωρίς κουκούτσι.

Τα λεγόμενα «κοκτέιλ αβοκάντο» καλλιεργούνται στην Ισπανία και όπως γράφει το Refinery29.com, είναι «ό,τι καλύτερο βγήκε το 2017». Ελαφρώς μακρόστενα, θυμίζουν λίγο αγγουράκια στην εμφάνιση αλλά σύμφωνα με όσους τα έχουν δοκιμάσει, έχουν την απαλή, κρεμώδη γεύση των «κλασικών» αβοκάντο.

Επιδεικνύουν μάλιστα ένα επιπλέον ατού: η φλούδα τους είναι βρώσιμη, οπότε δεν χρειάζεται καν να την καθαρίσεις. Ή τουλάχιστον δεν υπάρχει πρόβλημα αν σου ξεφύγει λίγη στη μαγειρική σου.

empty alt

Το λίφτινγκ της φύσης

Τα σημάδια του γήρατος μειώνουν ορισμένα πράσινα λαχανικά χάρη σε μια ουσία που περιέχουν και υπάρχει σε αφθονία στο μπρόκολο, το λάχανο, το αβοκάντο, το αγγούρι, τα φασόλια σόγιας και σε άλλα λαχανικά.
empty alt

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει!

Το 1ο Athens Street Food Festival που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο είχε γίνει talk of the town, με πάνω από 40.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας και κέρδισε επάξια μια θέση στα βασικά φεστιβάλ της πόλης μας, δημιουργώντας παράλληλα ένα ολόκληρο ρεύμα υπέρ του street food! Φέτος, το […]
empty alt

Η μεσογειακή διατροφή κάνει την «καλή» χοληστερίνη… καλύτερη

Ζούμε στη Μεσόγειο, τρεφόμαστε από τα πιο ζηλευτά φρούτα και λαχανικά και σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα εκθειάζει τα οφέλη της συγκεκριμένης διατροφής.
empty alt

Να το κόλπο για να βγαίνει εύκολα η κέτσαπ από το μπουκάλι

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να εκνευρίζεσαι όταν έπειτα από πολλαπλά τραντάγματα του μπουκαλιού της κέτσαπ, το περιεχόμενο δεν λέει να πέσει με τίποτα! Αυτό που πιθανόν αγνοείς, είναι ότι επιστήμονες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα νέο πολύ ολισθηρό υλικό επίστρωσης, το...
empty alt

Οι τάρτες που φτιάχνει μια Γερμανίδα είναι τόσο όμορφες, που κάποιος θα δίσταζε να τις φάει

Για τη Γερμανίδα εικαστικό, φωτογράφο και ζαχαροπλάστη Karin Pfeiff Boscheck, τα γλυκά δεν είναι απλώς νόστιμες δημιουργίες αλλά βρώσιμα έργα τέχνης.
empty alt

Καφές ή κρασί; Αυτό το ποτό συνδυάζει και τα δύο μαζί

Κάποιες μέρες που βγαίνεις βόλτα με φίλους, δεν ξέρεις τι να παραγγείλεις: Η ώρα σε εμπνέει και για καφέ και για κρασί.
empty alt

Μια σειρά αντικειμένων κουζίνας που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Βαλεντίνο!

Καθώς, όπως λένε, ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το γαλλικό brand Le Creuset λανσάρισε ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου μια σειρά από είδη κουζίνας με άκρως ρομαντική διάθεση και ευρηματικό design.
empty alt

Barilla Pesto alla Genovese… και έγινε!

Η σάλτσα Barilla Pesto alla Genovese, με την υπογραφή της κορυφαίας εταιρείας ζυμαρικών στον κόσμο, μετέφερε μια μοναδική γευστική εμπειρία δημιουργίας, αποκάλυψης και απόλαυσης στους επισκέπτες του Golden Hall.
Back To Top