Το φιστικοβούτυρο έχει βρει προσφάτως έναν αντίπαλο στην αμερικανική διατροφή, από την οποία ξεκινούν πολλές νέες τάσεις για να κατακτήσουν το δυτικό κόσμο.

Το φιστικοβούτυρο έχει βρει προσφάτως έναν αντίπαλο στην αμερικανική διατροφή, από την οποία ξεκινούν πολλές νέες τάσεις για να κατακτήσουν το δυτικό κόσμο. Ο λόγος για το ταχίνι, τη γνωστή μας πάστα από σουσάμι, που στην ελληνική κουζίνα γνωρίζει μεγάλες δόξες στη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας.

Γιατί όμως το ταχίνι, ένα υλικό αντιπροσωπευτικό της ανατολίτικης κουζίνας, γνωρίζει διάδοση πλέον και στο λεγόμενο δυτικό κόσμο; Για τα υγιεινά οφέλη που παρουσιάζει, ιδιαίτερα το ταχίνι ολικής άλεσης (μεταξύ άλλων, είναι πλούσιο σε «καλά» λιπαρά αλλά και σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας), αλλά και για τις πολλαπλές χρήσεις του στην κουζίνα.

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε το ταχίνι κυρίως ως υλικό επάλειψης στο ψωμί, συχνά σε συνδυασμό με μέλι, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να βρει άπειρες εφαρμογές σε γλυκές και αλμυρές συνταγές: Για παράδειγμα στο χαλβά, σε cookies και σε κέικ, αλλά και στο χούμους, στα φαλάφελ, σε ντρέσινγκ για σαλάτες και σε διάφορες σάλτσες για κρέας και ψάρι. Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει το ελαιόλαδο, ως λιπαρή ουσία, σε όσπρια, λαδερά και σε άλλα πιάτα σε περιόδους νηστείας.

Μη διστάσεις λοιπόν να πειραματιστείς με το ταχίνι σε διάφορες χρήσεις, αλλά με μέτρο στην ποσότητα, γιατί είναι, επιπλέον, πλούσιο σε θερμίδες.

empty alt

Η νηστεία στο μικροσκόπιο

Η νηστεία με βάση τους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η παραδοσιακή διατροφή θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της επιστημονικής μελέτης που εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC Starting Grant).
empty alt

Τα «καυτερά» είναι για τους άντρες

Είναι γενναίοι αυτοί οι άντρες που μπορούν να φάνε καυτερά φαγητά. Αυτό τώρα έχει και την επιστημονική σφραγίδα και μάλιστα από το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ.
empty alt

Χορτοφάγοι δοκιμάζουν κρέας για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια!

Θα ενδίδατε σε έναν γευστικό πειρασμό που αφήσατε πίσω σας χάρη σε μια διαφορετική ιδεολογία; Ένα ενδιαφέρον πείραμα ετοίμασε η ομάδα της online ομάδας Facts βάζοντας τρεις χορτοφάγους να δοκιμάσουν κρέας έπειτα από πολυετή αποχή – από ένα, πέντε και 30 χρόνια.
empty alt

Η πιο γλυκιά δουλειά στον κόσμο; Δηλώστε συμμετοχή!

Είναι η ιδανική δουλειά για έναν εθισμένο στη σοκολάτα… Το όνειρο λοιπόν γίνεται πραγματικότητα από την Mondelez International, την εταιρεία πίσω από μερικά διάσημα brands όπως Oreo και Cadbury, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εντάξει στην ομάδα έναν δοκιμαστή σοκολάτας.
empty alt

Ήρθε το πρώτο Gin & Tonic σε tea bags!

Αναρωτιέσαι, νωρίς το απόγευμα, αν θα παραγγείλεις τσάι ή ποτό; Θα ήθελες να μετατρέψεις τις πιο δύσκολες ώρες στο γραφείο σε happy hours, προσθέτοντας μία τζούρα αλκοόλ στο τσάι σου χωρίς να το πάρει χαμπάρι το αφεντικό; Μόλις ήρθε η λύση σε όλα τα προβλήματά σου.
empty alt

Το Bahar Project έρχεται στην Αθήνα να σου συστήσει άλλες κουζίνες και πολιτισμούς!

Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα το Bahar Project, ένα ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης μέσα από τη μαγειρική.
empty alt

Παρουσιάστηκε ο νέος Οδηγός MICHELIN Main Cities of Europe 2019

Η Michelin, με μεγάλη χαρά, παρουσίασε στη Βιέννη τον Οδηγό MICHELIN Main Cities of Europe 2019. Στη φετινή έκδοση του Οδηγού, συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά η Ισλανδία και η Κροατία.
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος: 80 χρόνια και του πουλιού το γάλα

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, 80 χρόνια τώρα, αναζητά με μεράκι τα πιο εκλεκτά προϊόντα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και μοιράζεται με όλους όσοι την εμπιστεύονται καθημερινά, την ίδια αγάπη για ποιότητα, ποικιλία και ανώτερη γεύση.
Back To Top