Φαντάσου το μπέργκερ σου να σου το ετοιμάζει όχι υπάλληλος αλλά ένα μεγάλο ρομπότ. Αυτό το σενάριο γίνεται πραγματικότητα στο πρώτο μπεργκεράδικο με αυτόματο μηχάνημα παρασκευής μπέργκερ, που θα λειτουργεί επίσημα από το Σεπτέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο.

Φαντάσου το μπέργκερ σου να σου το ετοιμάζει όχι υπάλληλος αλλά ένα μεγάλο ρομπότ. Αυτό το σενάριο γίνεται πραγματικότητα στο πρώτο μπεργκεράδικο με αυτόματο μηχάνημα παρασκευής μπέργκερ, που θα λειτουργεί επίσημα από το Σεπτέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εφεύρεση φέρει την υπογραφή ενός Έλληνα, του Αλέξανδρου Βαρδακώστα, συνιδρυτή της startup εταιρείας Creator.

Στις 27/6 το αυτοματοποιημένο μπεργκεράδικο θα κάνει avant-premiere, σερβίροντας μπέργκερ με το, εξαιρετικά χαμηλό για τα δεδομένα των ΗΠΑ, αντίτιμο των 6 δολαρίων.

Χάρη στην εφεύρεση του Βαρδακώστα, η διαδικασία παρασκευής ενός μπέργκερ αυτοματοποιείται από την αρχή μέχρι το τέλος. Το αποτέλεσμα θα είναι όχι μόνο γρήγορο και οικονομικό, αλλά και υγιεινό, καθώς θα χρησιμοποιείται κρέας απαλλαγμένο από ορμόνες, από ζώα ελευθέρας βοσκής. Επιπλέον, οι πελάτες του αυτοματοποιημένου μπεργκεράδικου θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν την ακριβή ποσότητα των υλικών που θέλουν να περιέχει το μπέργκερ τους, μέσω ειδικής εφαρμογής.

«Αυτό είναι το είδος του μπέργκερ που μπορείς να πάρεις με 12 ή 18 δολάρια σε ένα καλό εστιατόριο, μόνο που θα κοστίζει 6 δολάρια», σχολίασε ο Βαρδακώστας. «Επενδύουμε περισσότερα στα υλικά μας από οποιοδήποτε άλλο μπεργκεράδικο».

Δες το αυτόματο μηχάνημα παρασκευής μπέργκερ επί το έργον εδώ.

empty alt

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει!

Το 1ο Athens Street Food Festival που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο είχε γίνει talk of the town, με πάνω από 40.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας και κέρδισε επάξια μια θέση στα βασικά φεστιβάλ της πόλης μας, δημιουργώντας παράλληλα ένα ολόκληρο ρεύμα υπέρ του street food! Φέτος, το […]
empty alt

Spaghetti donuts: Τα νέα αγαπημένα των food bloggers

Λίγο τα social media, λίγο η κρίση, οι εστιάτορες ανά τον κόσμο στίβουν το κεφάλι τους για να βρουν πρωτότυπες ιδέες και να προσελκύσουν πελατεία.
empty alt

Το ελαιόλαδο σε βοηθάει να μη γίνεις…χρυσόψαρο!

Το λένε και «ελληνικό χρυσάφι». Είναι το ελαιόλαδο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που έχει πολλές φορές αναγνωριστεί για τη συμβολή της στην καλή υγεία του οργανισμού.
empty alt

Διαγωνισμός: Σχεδίασε ένα χώρο εστίασης

Μετά το πρόγραμμα «ROOM18: Το Νέο Αστικό Ξενοδοχείο» (2016) η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής Δομές προκήρυξε έναν Διεθνή Διαγωνισμού Σχεδιασμού με αντικείμενο το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου εστίασης για 8 άτομα, εμβαδού 24-30μ2.
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

Καφές ή κρασί; Αυτό το ποτό συνδυάζει και τα δύο μαζί

Κάποιες μέρες που βγαίνεις βόλτα με φίλους, δεν ξέρεις τι να παραγγείλεις: Η ώρα σε εμπνέει και για καφέ και για κρασί.
empty alt

Η «επανάσταση» στο τοστ ξεκινά με Adoro Creamy Gouda!

Back to school σημαίνει, μεταξύ άλλων, και back to… τοστάκι! Το πιο υγιεινό και γρήγορο γεύμα, που συνοδεύει μικρούς και μεγάλους, όλη μέρα, από το πρωινό ως τη βραδινή μελέτη, είναι ιδιαίτερα νόστιμο και θρεπτικό όταν γίνεται με Adoro Creamy Gouda, αφού για κάθε φέτα 30 γραμμαρίων […]
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος: 80 χρόνια και του πουλιού το γάλα

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, 80 χρόνια τώρα, αναζητά με μεράκι τα πιο εκλεκτά προϊόντα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και μοιράζεται με όλους όσοι την εμπιστεύονται καθημερινά, την ίδια αγάπη για ποιότητα, ποικιλία και ανώτερη γεύση.
Back To Top