Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino και Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και σεφ διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας.

Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino και Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και σεφ διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας. Πρόκειται για τους «Χρυσούς Σκούφους», που φέτος συμπλήρωσαν 25 χρόνια ζωής, και το νέο γαστρονομικό θεσμό, τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας», που πραγματοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, φέτος στη Θεσσαλονίκη.

Τα διάσημα φυσικά μεταλλικά νερά, ταυτόσημα με την παγκόσμια fine dining σκηνή και τις δημιουργίες των καλύτερων σεφ παγκοσμίως, συνόδευσαν το επίσημο δείπνο και των δύο τελετών απονομής, στις οποίες παραβρέθηκαν οι ομάδες των υποψήφιων εστιατορίων, δημοσιογράφοι γεύσης και γευσιγνώστες, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου και προσωπικότητες από τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού. Όλοι απόλαυσαν μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας με πρωταγωνιστές το S.Pellegrino και το Acqua Panna.

Κατά την απονομή των βραβείων ο κ. Δημήτρης Χανιόγλου, Business Executive Officer Nestlé Waters Hellas, παρομοίασε την ελληνική κουζίνα με «ένα καράβι που μπορεί να θριαμβεύσει στον ωκεανό της παγκόσμιας γαστρονομίας, καθώς συγκεντρώνει τα τρία απαραίτητα συστατικά: εξαιρετικές πρώτες ύλες, πρωτότυπες συνταγές και ιδέες και ταλαντούχους σεφ! Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει όλοι να κωπηλατήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Εδώ και πολλά χρόνια το S.Pellegrino και το Acqua Panna στηρίζουν έμπρακτα την υψηλή γαστρονομία και συμβάλλουν στην ανάδειξη νέων σεφ μέσω του Παγκόσμιου Διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef, που ήδη μετράει τρία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις τρεις χρονιές είχαμε Έλληνα νικητή στον περιφερειακό τελικό των Μεσογειακών Χωρών, κάτι που τιμά την Ελληνική Γαστρονομία».

empty alt

Η νηστεία στο μικροσκόπιο

Η νηστεία με βάση τους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η παραδοσιακή διατροφή θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της επιστημονικής μελέτης που εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC Starting Grant).
empty alt

Τα «καυτερά» είναι για τους άντρες

Είναι γενναίοι αυτοί οι άντρες που μπορούν να φάνε καυτερά φαγητά. Αυτό τώρα έχει και την επιστημονική σφραγίδα και μάλιστα από το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ.
empty alt

Χορτοφάγοι δοκιμάζουν κρέας για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια!

Θα ενδίδατε σε έναν γευστικό πειρασμό που αφήσατε πίσω σας χάρη σε μια διαφορετική ιδεολογία; Ένα ενδιαφέρον πείραμα ετοίμασε η ομάδα της online ομάδας Facts βάζοντας τρεις χορτοφάγους να δοκιμάσουν κρέας έπειτα από πολυετή αποχή – από ένα, πέντε και 30 χρόνια.
empty alt

Η πιο γλυκιά δουλειά στον κόσμο; Δηλώστε συμμετοχή!

Είναι η ιδανική δουλειά για έναν εθισμένο στη σοκολάτα… Το όνειρο λοιπόν γίνεται πραγματικότητα από την Mondelez International, την εταιρεία πίσω από μερικά διάσημα brands όπως Oreo και Cadbury, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εντάξει στην ομάδα έναν δοκιμαστή σοκολάτας.
empty alt

Ήρθε το πρώτο Gin & Tonic σε tea bags!

Αναρωτιέσαι, νωρίς το απόγευμα, αν θα παραγγείλεις τσάι ή ποτό; Θα ήθελες να μετατρέψεις τις πιο δύσκολες ώρες στο γραφείο σε happy hours, προσθέτοντας μία τζούρα αλκοόλ στο τσάι σου χωρίς να το πάρει χαμπάρι το αφεντικό; Μόλις ήρθε η λύση σε όλα τα προβλήματά σου.
empty alt

Το Bahar Project έρχεται στην Αθήνα να σου συστήσει άλλες κουζίνες και πολιτισμούς!

Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα το Bahar Project, ένα ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης μέσα από τη μαγειρική.
empty alt

Παρουσιάστηκε ο νέος Οδηγός MICHELIN Main Cities of Europe 2019

Η Michelin, με μεγάλη χαρά, παρουσίασε στη Βιέννη τον Οδηγό MICHELIN Main Cities of Europe 2019. Στη φετινή έκδοση του Οδηγού, συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά η Ισλανδία και η Κροατία.
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος: 80 χρόνια και του πουλιού το γάλα

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, 80 χρόνια τώρα, αναζητά με μεράκι τα πιο εκλεκτά προϊόντα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και μοιράζεται με όλους όσοι την εμπιστεύονται καθημερινά, την ίδια αγάπη για ποιότητα, ποικιλία και ανώτερη γεύση.
Back To Top