Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.

Υλικά:

4 μπακαλιάροι των 300 γρ. καθαρισμένοι από τα σπάραχνα

200 ml κρασί μοσχάτο

2 εσαλότ

200 γρ. ψίχα ψωμιού σε φέτες

100 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120°C. βάζουμε τις φέτες ψωμιού να φρυγανιστούν και ύστερα τις τρίβουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα άσπρης τριμμένης φρυγανιάς. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 240°C. Ανοίγουμε τους μπακαλιάρους κατά μήκος, κόβουμε τα ψαροκόκαλα στο ύψος του κεφαλιού και της ουράς και τα πετάμε. Βγάζουμε και το σκούρο δέρμα. Σκορπίζουμε τα εσαλότ καθαρισμένα και κομμένα στην επιφάνεια ενός βουτυρωμένου ταψιού. Βάζουμε από πάνω τους μπακαλιάρους ανοιχτούς , αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομμάτια. Ρίχνουμε και το κρασί στο ταψί και ψήνουμε για 12 λεπτά στο φούρνο. Γαρνίρουμε με σπανάκι.

empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Μύδια σωτέ με σκόρδο και αρωματικά

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 
empty alt

Σαλάτα με μπακαλιάρο

Χορταστική σαλάτα με μπακαλιάρο,ρόκα και τοματίνια.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Σούπα τορτελίνι

Μια σούπα διαφορετική ή ο άλλος τρόπος για να γευτείτε τα αγαπημένα σας τορτελίνια.
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
Back To Top