Δύσκολη   Μερίδες : 3   12.31-15.00  

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 

Υλικά:

700 γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος και κομμένος σε κύβους

600 γρ. καλαμποκάλευρο

250 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 γρ. γάλα

50 γρ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Δάφνη

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπακαλιάρο, το βούτυρο, το γάλα και 150γρ. ελαιόλαδο. Βάζουμε πάλι στη φωτιά και μόλις πάρει βράση κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με 1 φύλλο δάφνης και μόλις πάρει βράση αφαιρούμε τη δάφνη και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το καλαμποκάλευρο το οποίο έχουμε πριν διαλύσει σε 1 λίτρο κρύο νερό. Αφήνουμε την πολέντα να σιγοβράσει ανακατεύοντας ελαφρώς για 45 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις αρχίσει να πήγει η πολέντα την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε μαζί με το μπακαλιάρο περιχύνοντας με το ζωμό του.

empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Cupcakes με αβοκάντο

Ένα εξωτικό φρούτο στο γλυκό σας.
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Χοιρινό φιλέτο με σφολιάτα

Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο σε σφολιάτα, ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
empty alt

Σπαγγέτι με τόνο

Αυτά τα σπαγγέτι κρύβουν την έκπληξη ενός απρόσμενου συνδυασμού: τόνος με αντσούγες.
empty alt

Muffin με σοκολάτα και καρύδα

Λατρεμένα muffin σοκολάτας με υπέροχο άρωμα καρύδας.
empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς και πεπεροντσίνο

Μια μακαρονάδα απευθείας από τη θάλασσα!
Back To Top