Εύκολη   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Διαρκούν αρκετό καιρό, φυλάξτε τα μακριά από την υγρασία και απολαύστε τα με τον καφέ ή το πρωινό σας.

Υλικά:

50 γρ. αλεύρι από ρεβίθια

80 γρ. αλεύρι από ρύζι

20 γρ. κορν φλάουρ

1 κρόκο αυγού

40 γρ. ζάχαρη

75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο ή άλλη της αρεσκείας σας

5 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή άλλη της αρεσκείας σας

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα μαζί με τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον κρόκο, το κορν φλάουρ και την κανέλα. Δουλεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Ύστερα βγάζουμε, αφήνουμε να μαλακώσει και να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου και δουλεύουμε ακόμα λίγα λεπτά. Το μοιράζουμε στα δύο, το ανοίγουμε, βάζουμε μέσα μία από τις δύο μαρμελάδες, ανοίγουμε ένα ακόμα φύλλο και σκεπάζουμε από πάνω. Κόβουμε τα μπισκότα με ένα ποτήρι ή δίνουμε το σχήμα που προτιμάμε. Φτιάχνουμε 5 από τη μία ζύμη με τη μία μαρμελάδα και 5 από την άλλη με την άλλη μαρμελάδα. Ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου σε αντικολλητικό χαρτί για 10-15 λεπτά στους 190 βαθμούς.

empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
empty alt

Κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά και μπύρα

Ίσως από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς το κοτόπουλο στο τηγάνι σβησμένο με μπύρα μαζί με πολύχρωμες πιπεριές. 
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
empty alt

Affogato Cioccolato

Affocato ciocolato ή ο θρίαμβος της σοκολάτας και της γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
empty alt

Σπιτικό ψωμί

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.
Back To Top