Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.

Υλικά:

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

80 γρ. κουκουνάρι

250 γρ. ρεβύθια προβρασμένα

1 αυγό

2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα ρεβίθια και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αν στεγνώσουν προσθέτουμε λίγο νερό. Μπλεντάρουμε να γίνουν κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί και 3 κουταλιές από τη φρυγανιά ώστε να αποκτήσουμε ένα μείγμα που να μπορούμε να το δουλέψουμε. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και πριν τις τηγανίζουμε τις περνάμε από τη φρυγανιά που έχει μείνει. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και σαλάτα.

empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Pancakes με φρούτα του δάσους

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
empty alt

Muffins με σοκολάτα και αμύγδαλο

Ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Πουγκάκια γαλοπούλας με φιλαδέλφεια και μπιέτολα

Δέστε μέσα σε φυλλο κρούστας, ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας. 
empty alt

Σαλάτα με μπακαλιάρο

Χορταστική σαλάτα με μπακαλιάρο,ρόκα και τοματίνια.
empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
Back To Top