Δύσκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.

Υλικά:

1 κιλό κρέας

40 γρ. αλάτι

2 γρ ζάχαρη

2 γρ. αλάτι κόκκινο

2 γρ. πιπέρι μαύρο

1/5 κουταλάκι του γλυκού κάρυ

1/6   κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/6 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

¼   κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

¼   κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

5 κόκκους πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις άκρες, τα λεπτά σημεία του κρέατος, βγάζουμε τα νεύρα, ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε ένα σκεύος πάνω από ένα στρώμα από αλάτι ακουμπάμε το κρέας. Το αφήνουμε για 7 μέρες (εξαρτάται από το μέγεθος) να ψηθεί στο ψυγείο και κάθε 2 μέρες γυρίζουμε πλευρά. Το κρεμάμε στο ψυγείο για μία ημέρα να στεγνώσει και το καπνίζουμε, φροντίζοντας να έχει χαμηλή θερμοκρασία το περιβάλλον, για 10-12 ώρες. Κλείνουμε σε vacuum συσκευασία 100% και βάζουμε στην κατάψυξη. Την ώρα του πάσου, το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να πέσει η θερμοκρασία και το κόβουμε πολύ παγωμένο. Το βράδυ το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.
empty alt

Ντάκος burger

Ενα μπέργκερ αλλιώτικό με τα πιο ταπεινά υλικά και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Romantic Kiss

Ο ρομαντισμός περνάει από το κουταλάκι του γλυκού.
empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
Back To Top