Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.

Υλικά:

500 γρ. μακαρόνια Castellane

500 γρ. πικάντικα λουκάνικα ξεφλουδισμένα

350 γρ. μανιτάρια σε φετούλες

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 πρέζα πιπέρι

Λίγα φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο πικάντικο τυρί

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Τα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη 50 γρ. από το νερό του βρασίματος. Τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία για 5-6 λεπτά ή ώσπου να ψηθούν. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό του βρασίματος και το πιπέρι. Ρίχνουμε το βασιλικό, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Pasta με σάλτσα ωμή (crudaiola)

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Crazy κέικ

Πολύ αφράτο κέικ για όλη την οικογένεια. Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
Back To Top