Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Απολαυστικά brownies που θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια

Υλικά:

50 γρ. maizena

20 γρ. ρυζάλευρο

120 γρ. βούτυρο

80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

20 γρ. κακάο σκόνη

2 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για το crumble

65 γρ. ρυζάλευρο

35 γρ. πολέντα πολύ ψιλή

150 γρ. βούτυρο

80 γρ. ζάχαρη

120 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Για το 1ο μείγμα 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη να μείνει χλιαρό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά κορδόνι το μείγμα με τη σοκολάτα και το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει όλα τα ξηρά υλικά και αυτό το μείγμα το κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη και τα αυγά. Κρατάμε στην άκρη.

Για το crumble

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το αλεύρι, την πολέντα, τις 2 ζάχαρες και την κανέλα και το δουλεύουμε πολύ γρήγορα με τις άκρες των δαχτύλων μας (να μείνει κομματάκια). Παίρνουμε ένα ταψί 22Χ33, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το πρώτο μείγμα, το απλώνουμε καλά και από πάνω απλώνουμε το δεύτερο μείγμα με τα κομματάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά. Μόλις δούμε να έχει ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και κόβουμε τετραγωνάκια.

empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.
empty alt

Ριζότο με ρόδι

Ένα πιάτο γρήγορο, γλυκό και ξεχωριστό στη γεύση και το χρώμα.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
Back To Top