Δύσκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.

Υλικά:

4 φέτες μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένες στο ίδιο μέγεθος (περίπου 200 γραμμ. και 3 εκ. πάχους η καθεμιά)

3 φλιτζ. ζωμός κρέατος

8-10 φύλλα κόκκινο λάχανο

600 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

100 γραμμ. γλυκιά γραβιέρα, χοντροτριμμένη

1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί, αρετσίνωτο

2 κ.σ. κοφτές αλεύρι, διαλυμένο σε 1/2 φλιτζ. νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Με ένα πολύ μυτερό και κοφτερό μαχαίρι, κάντε στην κάθε φέτα κρέατος από μια βαθιά οριζόντια σχισμή, ώστε να μπορέσετε να τη γεμίσετε. Χτυπήστε τις φέτες με ένα γουδοχέρι ή τη λαβή ενός μαχαιριού για να μαλακώσουν. Βράστε το ζωμό και ζεματίστε το λάχανο. Ψιλοκόψτε το, αφαιρώντας τα σκληρά μέρη του (θα βγει περίπου 1 1/2 φλιτζ.). Σοτάρετε τα μανιτάρια σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέστε αλατοπίπερο και το σκόρδο. Ανακατέψτε τα μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους. Αφήστε στην άκρη το 1/3 από αυτά. Μόλις τα μανιτάρια κρυώσουν, ανακατέψτε τα με το λάχανο, το μπέικον και τη γραβιέρα, και γεμίστε τις σχισμές που ανοίξατε στο κρέας. Κλείστε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 1/2 φλιτζ. λάδι και, μόλις κάψει, σοτάρετε καλά το κρέας, εν ανάγκη δύο δύο τη φορά για να διατηρήσει το σχήμα του. Βάλτε όλο το κρέας στην κατσαρόλα και σβήστε το με το κρασί. Χαμηλώστε τη φωτιά προσθέστε το ζωμό στον οποίο είχατε ζεματίσει το λάχανο, αλατοπιπερώστε και αφήστε το να μαγειρευτεί για 45΄. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα μανιτάρια και το αλεύρι, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ξαναβάλτε μέσα το κρέας για να ζεσταθεί, μέχρι να το σερβίρετε.

empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
empty alt

Ελιόψωμο

Απολαυστικό ακόμα και σκέτο!
empty alt

Κοτόσουπα με καλαμπόκι

Μία νόστιμη και πιο γκουρμέ εκδοχή για εκείνους που λατρεύουν τις σούπες.
empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Βινεγκρέτ μουστάρδας

Φτιάξτε σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ μουστάρδας και θα είστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.
empty alt

Κέικ με τζίντζερ

Για τους λάτρεις του τζίντζερ ένα ιδιαίτερο κέικ με δροσιστική γεύση για όλες τις ώρες.
empty alt

Orecchiette με αντσούγιες και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
Back To Top