Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.

Υλικά:

3 μεγάλα κολοκύθια λεπτοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 μεγάλο μάτσο βασιλικό κομμένο σε κομμάτια

600 γρ. ζωμό λαχανικών

150 γρ. αλεύρι για πολέντα προβρασμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κολοκύθια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το βασιλικό. Βάζουμε στην άκρη και βράζουμε την πολέντα σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει και με τα χέρια βρεγμένα πλάθουμε σε κεφτεδάκια πλακωτά. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε με σαλάτα ντομάτα.

empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
empty alt

Pasta με σάλτσα ωμή (crudaiola)

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Ψωμί με γεύση mediterranean

Μια διαφορετική γευστική πρόταση για το ψωμί.
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Γκρατέν με λαχανικά

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.
Back To Top