Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.

Υλικά:

650 γρ. βρασμένα ρεβίθια και σουρωμένα

½ λίτρο ζωμό λαχανικών

1 φύλλο δάφνη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

10 γρ. αλεύρι

6 φέτες σπεκ

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τη δάφνη, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τσιγαρίζουμε λίγο, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν 45 λεπτά. Μόλις πιει το νερό βγάζουμε τη δάφνη και περνάμε στο μίξερ. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στη ζέστη. Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το σπεκ μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και το σερβίρουμε μαζί με την κρέμα ρεβιθιού.

empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Πατέ από μανιτάρια Champignon

Γρήγορη και ιδανική συνταγή για ορεκτικό, πάρτι και συγκεντρώσεις με φίλους.
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
Back To Top