Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η διαφορετική γεύση του κοτόπουλου αναδυκνύεται με αυτή τη συνταγή

Υλικά:

100 γρ. κρεμμύδι κομμένο λεπτό καρέ

60 γρ. βούτυρο

60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

200 γρ. αλεύρι σκληρό

1,7 λίτρα γάλα πλήρες

2 αυγά βρασμένα και καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια

450 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο καθαρισμένα χωρίς λίπος και δέρμα

Οδηγίες:

Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε μέσα το κοτόπουλο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε από μέσα το κοτόπουλο κρατώντας το γάλα. Αφού κρυώσει το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κυβάκια. Σε μία άλλη κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, το λάδι και το κρεμμύδι και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι (να μην κοκκινίσει). Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα με μία ξύλινη σπάτουλα προσέχοντας να μη σβολιάσει. Αφήνουμε να ψηθεί το αλεύρι για 2 λεπτά περίπου και ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά στο μείγμα προσέχοντας πάλι να μη σβολιάσει. Δουλεύουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ένα είδος κρεμώδους μπεσαμέλ. Ένα λεπτό πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγό και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, το βάζουμε σε μία λεκάνη, το αλείφουμε με λίγο βούτυρο να μην κάνει κρούστα και το σκεπάζουμε με μεμβράνη κάνοντας μία τρύπα για να αερίζεται. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα ώστε να σφίξει το μείγμα. Την επόμενη μέρα, πλάθουμε με το χέρι κροκέτες, τις περνάμε από ένα μικρό μείγμα με αλεύρι, αυγό και φρυγανιά τριμμένη και τις ρίχνουμε να τηγανιστούν σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν, χωρίς να έρθουν σε επαφή η μία με την άλλη και κολλήσουν.

empty alt

Γαλοπούλα με σέλινο και πατάτες

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.
empty alt

Κανελόνια με ραδίκια και πατάτες

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Spaghetti με σάλτσα pomodoro και κεφτεδάκια

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
Back To Top