Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Υγιεινή πρόταση για ένα εύγεστο ορεκτικό.

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 μεσαία μελιτζάνα τριμμένη

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

150 γρ. φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένο

2 κολοκυθάκια τριμμένα

1 πρέζα κόλιανδρο

½ κ.γ. πάπρικα καυτερή

150 ml μπύρα

Αλάτι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες:

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα στύβουμε καλά να βγάλουν τα υγρά τους. Ύστερα τα μεταφέρουμε σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μαζί με τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και ρίχνουμε και τη μπύρα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 40 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια βαθιά κατσαρόλα αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε ποσότητες χυλού. Τηγανίζουμε τις κροκέτες, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά και σουρώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Πιπεριές γεμιστές με κους κους

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Πολύχρωμες Φαρφάλες με κρέμα γάλακτος

Ζυμαρικά σε παιχνιδιάρικα χρώματα και ζωηρές γεύσεις. 
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Spaghetti με σάλτσα pomodoro και κεφτεδάκια

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.
Back To Top