Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 

Υλικά:

400 γρ. μανιτάρια Champignon άσπρα και καφέ λεπτοκομμένα και τριμμένα

2 πράσες λεπτοκομμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. αλεύρι

300 γρ. γάλα 1,5%

Αλάτι

Πιπέρι

1 πρέζα ρίγανη

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

6 ντομάτες κομμένες κυβάκια

10 φύλλα Λαζάνια προβρασμένα

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πράσες να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα που το έχουμε ζεστάνει πριν. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τη ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα και τελειώνουμε με την παρμεζάνα. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα ζυμαρικά, μία στρώση από τη σάλτσα και συνεχίζουμε τις ίδιες στρώσεις. Τελειώνουμε με τη σάλτσα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι η σάλτσα να γκρατιναριστεί.

empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
empty alt

Pasta με σάλτσα ωμή (crudaiola)

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Ψωμί με γεύση mediterranean

Μια διαφορετική γευστική πρόταση για το ψωμί.
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Γκρατέν με λαχανικά

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.
Back To Top