Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.

Υλικά

400 γρ. λινγκουίνι

200 γρ. σολομό καπνιστό κομμένο σε λωρίδες

100 γρ. καβουρόψιχα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

ξύσμα από 1 λεμόνι

50 γρ. ζωμό λαχανικών

150 γρ. μιρεπουά (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, μαϊντανό)

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. κονιάκ

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μιρεπουά. Τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ρεντουΐρει (να ψηθούν λίγο τα λαχανικά). Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στο τέλος ρίχνουμε το σολομό και την καβουρόψιχα. Αφήνουμε έως ότου να ζεσταθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Linguine, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

 

empty alt

Σολομός μαριναρισμένος στο φούρνο

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Βίδες με μπακαλιάρο και ελιές καλαμών

Ψάρι με ζυμαρικά είναι η πρωτότυπη γεύση που θα σας ξαφνιάσει.
empty alt

Λαζάνια με ραγού από αρνί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
Back To Top