Εύκολη   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Υλικά:

120 γρ. αλεύρι από ρεβίθια

40 γρ. αλεύρι από ρύζι

40 γρ. σουσάμι

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη

200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο κομμένο τετραγωνάκια

5 μικρά κολοκυθάκια με το λουλούδι τους κομμένα σε ροδέλες

Λίγο μπούκοβο ή πεπεροντσίνο

Αλάτι

Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

200 γρ. νερό ανθρακούχο ή σόδα

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με το σουσάμι, το μπέκιν, το μπούκοβο και το αλάτι. Ρίχνουμε μέσα και τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κουρκούτι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Το χωρίζουμε στη μέση και στο ένα προσθέτουμε το κρεμμύδι και στο άλλο τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να τηγανίζουμε όχι σε πολύ καυτό λάδι ώστε να μην καούν τα λαχανικά. Τηγανίζουμε βάζοντας με ένα κουτάλι από τα 2 διαφορετικά μείγματα κάθε φορά. Μόλις ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστά και κρύα.

empty alt

Σπανακόρυζο στο φούρνο

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
empty alt

Σαλάτα με κριθαράκι και λαχανικά

Μια εναλλακτική σαλάτα που τα υλικά της μπορούν να την κάνουν και κυρίως "ελαφρύ" γεύμα.
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
Back To Top