Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Λαχταριστή και φρέσκια μους με mascarpone, καφέ και τρίμματα από κακάο.

Υλικά:

50 γρ. ρυζάλευρο

10 γρ. κακάο σκόνη

20 γρ. βούτυρο

35 γρ. ζάχαρη

120 γρ. mascarpone

1 φλιτζάνι espresso

Οδηγίες:

Δουλεύουμε το αλεύρι μαζί με 10 γρ. ζάχαρη, το κακάο και το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν τρίμματα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Βάζουμε το μείγμα σε χαρτί φούρνου και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε το mascarpone μαζί με τα 25 γρ. ζάχαρη και τον καφέ ζεστό μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα. Βάζουμε την κρέμα στα μπολάκια και από πάνω τα τρίμματα από το κακάο που έχουμε κρατήσει στην άκρη.

empty alt

Σαρλότ με φράουλες

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακή και στην εμφάνιση και στη γεύση.
empty alt

Τραγανές πατάτες με σκόρδο και σάλτσα από αβοκάντο

Τραγανές πατάτες με σάλτσα από αβοκάντο, ένας νέος συνδυασμός που προστίθεται στην υγιεινή διατροφή.
empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Μηλόπιτα με γάλα από ρύζι

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
Back To Top