Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ήρθε η ώρα να εκπλήξετε τον εαυτό σας με μια ιδιαίτερη συνταγή.

Υλικά:

4 μεγάλα ορτύκια ή 8 μικρά τυλιγμένα σε λωρίδες λαρδιού

40 γρ. βούτυρο

4 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. σουσάμι

2 κ.σ. ξύδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. Βάζουμε τα ορτύκια αλατοπιπερωμένα σε μια χύτρα με ζεστό βούτυρο για 5 λεπτά να πάρουν χρώμα. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, το λάδι και το σουσάμι.. αφαιρούμε το λίπος που έχει περισσέψει από το μαγείρεμα στη χύτρα. Ραντίζουμε τα ορτύκια με τη σάλτσα μελιού και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να καραμελωθούν για 2-3 λεπτά. Μαγειρεύουμε ακόμα 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά, ραντίζοντας συνέχεια τα ορτύκια με το χυμό τους. Σερβίρουμε με μια τηγανιά σοταρισμένα μανιτάρια.

empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
empty alt

Spaghetti με σολομό καπνιστό

Το ιδιαίτερο ζυμαρικό σε πλούσια γεύση απο σολoμο.
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top