Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • Ζεστ από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 100 γρ. μαρμελάδα από πιπεριές καυτερές
  • 100 γρ. φλέικς αμυγδάλου
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους, ολόκληρο το αυγό, το ζεστ λεμονιού και δουλεύουμε καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ. Αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ύστερα την μοιράζουμε στη μέση. Απλώνουμε τη μισή στο ταψί και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι, από πάνω συνεχίζουμε με τη μαρμελάδα από πεπεροντσίνο και από πάνω τα φλέικς αμυγδάλου. Με την άλλη μισή ζύμη φτιάχνουμε λωρίδες και τις απλώνουμε από πάνω φτιάχνοντας ένα δίχτυ. Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Σουφλέ με σολομό

Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
empty alt

Σαλάτα κάπαρη

Ενα πιάτο "μπαλαντέρ" που εκτός απο σαλάτα μπορεί να γίνει γαρνιτούρα στο ψάρι.
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
empty alt

Γεμιστό καλαμάρι

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.
Back To Top