Εύκολη   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.

Υλικά:

750 γρ. πατάτες baby πλυμένες καλά με τη φλούδα τους

2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. πάπρικα καυτερή

1κ.γ. πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ξύδι από κρασί

Αλάτι

Οδηγίες:

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν γύρω στα 15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το κύμινο, το πιπέρι και την καυτερή πάπρικα μαζί με το ξύδι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε ελαφρά τις πατάτες και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Αφήνουμε να ροδίσουν όλα μαζί για 5-10 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να τραβήξουν τα αρώματα για άλλα 2-3 λεπτά. Σερβίρονται ζεστές.

empty alt

Σαλάτα με καπνιστή ρέγγα

Έντονη και πικάντικη γεύση σε αυτή την ξεχωριστή σαλάτα που μπορεί να πάρει και το ρόλο του ορεκτικού.
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Μακαρόνια με ραγού από λαχανικά

Εξαιρετικό πιάτο ζυμαρικών χωρίς κρέας.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
Back To Top