Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 

Υλικά:

400 γραμμ. πέννες rigate

120 γραμμ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

50 γραμμ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

80 γραμμ. βούτυρο

1/2 κ.γ. κανέλα

2 γεμάτες κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό για τις πένες να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίξτε το  βούτυρο και αφού ζεσταθεί καλά, προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε τα μέχρι να  καβουρδιστούν ελαφρά. Πασπαλίστε τα με τα ψίχουλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε αλατοπίπερο και την κανέλα. Παράλληλα, αλατίστε το νερό που ήδη βράζει και ρίξτε τις πέννες. Όταν είναι έτοιμες, σουρώστε τις καλά και ρίξτε τις στην κατσαρόλα με τα καρύδια (δεν πρέπει να έχουν κρυώσει). Ανακατέψτε καλά πάνω σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε αμέσως τις πέννες σε ζεσταμένα πιάτα, πασπαλισμένες με παρμεζάνα.

empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Μπανάνα bread

Ένα γλυκό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
empty alt

Σπαγγέτι με τόνο

Αυτά τα σπαγγέτι κρύβουν την έκπληξη ενός απρόσμενου συνδυασμού: τόνος με αντσούγες.
empty alt

Τυλιχτάρια με χοιρινό

Μια πρωτότυπη πρόταση για δείπνο με χοιρινά φιλέτα στο φούρνο.
Back To Top