Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!

Υλικά 

½ κιλό Πέννες

100 γρ. μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια

150 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. τοματοπολτό

40 γρ. βούτυρο

1 εσαλότ τριμμένο

90 γρ. βότκα (70 γρ. στην αρχή + 20 γρ. για το τέλος)

Αλάτι

Πιπέρι ή πεπεροντσίνο

Λίγη παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το εσαλότ και το μπέικον. Αφήνουμε να τσιγαριστεί για 10 λεπτά και να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τη βότκα και τη φλογίζουμε (φλαμπέ), αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τον τοματοπολτό, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και ρίχνουμε ένα σφηνάκι βότκα (20 γρ.). Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

 

Τρώω και …μεθώ!

empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Spaghetti με σολομό και χαβιάρι

Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Κρύα σαλάτα από pasta

Δροσερή και εύκολη σαλάτα με ζυμαρικά για τα καλοκαιρινά σας τραπέζια.
Back To Top