Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

250 γρ. παντζάρια βρασμένα και περασμένα στο μίξερ

100 γρ. βούτυρο (60 γρ. στην αρχή και 40 γρ. για το δέσιμο)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για την κρέμα gorgonzola

100 γρ. gorgonzola

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν και τα κρατάμε στη ζέστη.

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια και τα αφήνουμε να πάρουν λίγη νοστιμιά μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 περίπου λεπτά από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. (Το ρύζι παίρνει ένα φούξια χρώμα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο το ριζότο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω σταγόνες από την κρέμα.

empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
Back To Top