Δύσκολη   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακή και στην εμφάνιση και στη γεύση.

Υλικά:

6 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό

5 κρόκους αυγών

½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 ½ φλιτζάνια γάλα ζεστό

1 πρέζα βανίλια σκόνη

300 γρ. σαντιγί

1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

Μαρμελάδα φράουλα

1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας

Ζάχαρη άχνη

1 χούφτα χοντροκομμένοι ξηροί καρποί

½ κιλό φράουλες

Φόρμα για σαρλότ

Οδηγίες:

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα ζεστό. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας. Μόλις πήξει ελαφρώς η κρέμα μας αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ύστερα ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ραντίζουμε λίγα μπισκότα με το λικέρ της αρεσκείας μας και τα βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη. Τινάζουμε ελαφρά και τοποθετούμε στα τοιχώματα της φόρμας για σαρλότ ώστε να καλυφθεί παντού. Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα την κρέμα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8-10 ώρες να παγώσει και να σφίξει. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε πολύ προσεκτικά τη σαρλότ, απλώνουμε στην επιφάνειά της μία στρώση μαρμελάδα φράουλα, πασπαλίζουμε με λίγους ξηρούς καρπούς και στολίζουμε αν θέλουμε με λίγες φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση.

empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Λαζάνια με ραγού από αρνί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;
empty alt

Angel cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
empty alt

Μπανόφι

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
Back To Top