Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.

Υλικά:

1 κιλό σολομό φιλεταρισμένο

Για τη μαρινάτα

200 γρ. ελαιόλαδο

3 γρ. πιπέρι κόκκους

3 γρ. πιπέρι ροζ

5 γρ. αλάτι

1 φύλλο δάφνη

2 κλωναράκια άνηθο

2 κλωναράκια θυμάρι

3 γρ. μαραθόσπορο

3 γρ. γλυκάνισο

Φλοίδα και χυμό από 1 ½ λεμόνι

Για το πανάρισμα

150 γρ. φρυγανιά

50 γρ. πούδρα αμυγδάλου

1 κ. σούπας μαϊντανό τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τη μαρινάτα: Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο, όλα τα μυρωδικά, το χυμό και τη φλοίδα λεμονιού. Ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα το σολομό. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα, ανακατεύουμε καλά και κρατάμε στην άκρη. Βγάζουμε το σολομό από το ψυγείο και τον αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Περνάμε από σίτα τη μαρινάτα και την προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά για το πανάρισμα. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τα φιλέτα σολομό σε ένα πυρέξ και τα σκεπάζουμε με το μείγμα. Βάζουμε στο φούρνο στους 160° για 10 λεπτά και ύστερα ανάβουμε το γκριλ στους 230° για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω. Σερβίρουμε ζεστό.

empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Bucatini με μπαρμπούνι

Φανταστική και πανεύκολη συνταγή με μπαρμπούνι
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
empty alt

Μύδια γεμιστά

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
Back To Top