Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.

Υλικά:

2 κουταλιές κουκουνάρι καβουρδισμένο

1 κουταλιά μέλι

Χυμό από ½ λεμόνι

60 γρ. ελαιόλαδο

120 γρ. βασιλικός

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 πεπεροντσίνο πικάντικο

4 φιλέτα σολομού (150γρ. το καθένα)

60 γρ. πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια

60 γρ. πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια

1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα μίξερ το κουκουνάρι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Σκεπάζουμε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Με τα υπόλοιπα υλικά κάνουμε μία μικρή σαλάτα. Βγάζουμε το σολομό, αλατίζουμε και ψήνουμε σε μπάρμπεκιου ζεστό για 4-6 λεπτά. Όπως το γυρίζουμε το πασπαλίζουμε με τη μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμο συνοδεύουμε με τη σαλάτα που έχουμε φτιάξει.

empty alt

Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Κοτόπουλο με αμύγδαλα

Ένα γρήγορο ασιατικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει...
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
Back To Top