Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 

Υλικά:

500 γραμμ. πατάτες

30 γραμμ. βούτυρο + 15 γραμμ. επιπλέον

4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

100 γραμμ. παστουρμάς, ψιλοκομμένος χωρίς το τσιμένι

100 γραμμ. γραβιέρα, κομμένη σε κυβάκια

Μοσχοκάρυδο

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι

Οδηγίες:

Πλύνετε τις πατάτες τρίβοντάς τη φλούδα τους με μια ένα βουρτσάκι. Τρυπήστε τις με ένα πιρούνι σε μερικές μεριές και βάλτε τις να βράσουν σε αλατισμένο νερό που να τις καλύπτει, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε τις (κρατήστε ένα ποτηράκι από το νερό), ξεφλουδίστε τις και λιώστε τις με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ όπως είναι ζεστός με 30 γραμμ. από το βούτυρο, όσο μοσχοκάρυδο θέλετε, 2 κ.σ. από την παρμεζάνα και το αυγό. Αν το μείγμα σφίξει πολύ, αραιώστε το με λίγο από το νερό που έβρασαν οι πατάτες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.

Βουτυρώστε ένα πιρέξ με ψηλά τοιχώματα (διαμέτρου περίπου 18 εκ.) και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάστε μέσα το μισό από το μείγμα του πουρέ, απλώστε πάνω τη γραβιέρα και τον παστουρμά και καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ρίξτε εδώ κι εκεί σε κομματάκια τα 15 γραμμ. βούτυρο. Ψήστε το σουφλέ στο φούρνο για περίπου 20΄, μέχρι να χρυσίσει ομοιόμορφα η επιφάνειά του. Σερβίρετέ το με κουτάλι μέσα από το πιρέξ.

empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και σουσάμι (ζεστή)

Σερβίρεται ζεστή και πάντα τρώγεται με όρςξη.
empty alt

CANEDERLI (Κεφτεδάκια από ψωμί και σπανάκι)

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Στόλεν

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό από τη Δρέσδη της Γερμανίας. Απίθανο και εξαιρετικό κέικ σε γεύση και εμφάνιση.
empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
empty alt

Angel cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
Back To Top