Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Η συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες μαζί με τα παιδιά!

Υλικά:

50 γρ. ρεβίθια

50 γρ. φασόλια

50 γρ. φακές

100 γρ. κρεμμύδι ξερό

Ελαιόλαδο

100 γρ. ντομάτα κομμένη σε κομματάκια

2 κλωνάρια σέλινο λεπτοκομμένο

1 πιπεριά καυτερή λεπτοκομμένη

Ζωμό λαχανικών όσο χρειάζεται

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Αφήνουμε για ένα βράδυ τα όσπρια μέσα σε νερό να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και την πιπεριά. Προσθέτουμε ύστερα τις ντομάτες και στη συνέχεια τα όσπρια που έχουμε σουρώσει. Σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε 2 κύβους ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 1 με 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με φέτες από ψημένο μαύρο ψωμί με λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.
empty alt

Ριζότο με ρόδι

Ένα πιάτο γρήγορο, γλυκό και ξεχωριστό στη γεύση και το χρώμα.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
Back To Top