Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.

Υλικά:

1 κιλό φρέσκα σπαράγγια

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζ. βούτυρο γάλακτος

1 πατάτα, κομμένη σε κύβους

Λίγη ζάχαρη

Αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. κορνφλάουρ (αν χρειαστεί), διαλυμένο σε 1 κ.γ. νερό

1 λίτρο νερό ή 1 λίτρο ζωμός κότας (για έξτρα γεύση)

Οδηγίες:

Καθαρίστε τα σπαράγγια από τα σκληρά μέρη, βράστε τα για 3΄ σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και κόψτε τα σε κομμάτια. Αφήστε στην άκρη τις κορφές τους για να γαρνίρετε μετά το πιάτο. Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώστε το μισό από το βούτυρο και σοτάρετε τα σπαράγγια, τα κρεμμυδάκια και την πατάτα. Προσθέστε το νερό (ή τον ζωμό), αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Βράστε τα περίπου για 30΄ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Χτυπήστε το μείγμα στο μπλέντερ, μέχρι να χυλώσει. Αν η σούπα γίνει αραιή, προσθέστε το κορνφλάουρ να δέσει, ή, αν είναι πολύ πηχτή, αραιώστε τη με λίγο νερό ή ζωμό. Προσθέστε στη σούπα την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο. Σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με τις κορφές των σπαραγγιών, αφού προηγουμένως τις σοτάρετε σε 1 κ.σ. βούτυρο.

 

empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Ριζότο με ρόδι

Ένα πιάτο γρήγορο, γλυκό και ξεχωριστό στη γεύση και το χρώμα.
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Ρολό κιμά με γαλοπούλα και σπανάκι

Βράστε το σπανάκι και το ρολάρουμε πάνω σε ζουμερές φέτες γαλοπούλας.
empty alt

Σαλάτα με καλαμπόκι

Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
Back To Top