Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.

Υλικά

400 γρ. spaghetti (ή bucatini)

100 γρ. παντσέτα

10 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

1 πιπεριά καυτερή

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 ποτήρι λευκό κρασί

 

Οδηγίες

Παίρνουμε την παντσέτα και την κόβουμε λωρίδες. Τη βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει διάφανο και τραγανό και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 15 – 20 λεπτά ώσπου να δέσει. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και δένουμε με το πεκορίνο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. * Αν θέλουμε, τη στιγμή που τσιγαρίζουμε την παντσέτα, προσθέτουμε ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Κρέμα patisserie χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη κρέμα patisserie για τα γλυκά σας
empty alt

Μήλα με σουσάμι και μέλι

Ο καρπός της αμαρτίας ακόμα πιο αμαρτωλός!
empty alt

Ταλιατέλες με σπαράγγια

Επιλέξτε αν θέλετε άλλο ζυμαρικό, τα σπαράγγια συνδυάζονται τέλεια με όλα!
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
Back To Top