Μέτρια   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.

Υλικά:

350 γρ. αλεύρι μαλακό 00

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. διάφορους σπόρους

20 γρ. ελαιόλαδο

16 γρ. αλάτι

8 γρ. μαύρη ζάχαρη

25 γρ. μαγιά

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δύο άλευρα και τους σπόρους. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά. Δουλεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα εύπλαστο. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ύστερα δουλεύουμε ξανά και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο καφέ χρώμα.

empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Κρέμα patisserie χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη κρέμα patisserie για τα γλυκά σας
empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
empty alt

Μους σελινόριζας

Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.
empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!
Back To Top